Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKE RADNJE

Djevojke ISIL-a žele se vratiti u Beč, Austrija suzdržana

Borac ISIL-a
Foto: Reuters/PIXSELL
27.02.2019.
u 11:53

Djevojke su još prije na društvenim mrežama izrazile podršku ISIL-u te su se slikale s automatskim puškama.

Austrijanke porijeklom iz BiH, Sabina Selimović i Samra Kešinović, priključile su se ISIL-u još 2014. godine kada imale 15 odnosno 14 godina, prenosi 24sata.

Ured za zaštitu ustava i suzbijanje terorizma iznio je informacije da su obje djevojke žive, imaju djecu i žele se vratiti nazad u Beč.

Kako obje djevojke imaju austrijsko državljanstvo one imaju pravo vratiti se u zemlju. Ali zbog pretpostavke da su obje sudjelovale u ISIL-ovim borbama austrijski ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl nije pretjerano zainteresiran za povratkom djevojaka.

Djevojke su postale poznate javnosti nakon što su na društvenim mrežama objavljene slike na kojima drže automatske puške i izražavaju podršku ISIL-u. Nazvane su "novim licima džihada".

Indija napala militante u Pakistanu

 

Ključne riječi

Komentara 7

TR
trabant7
12:26 27.02.2019.

Ako im dozvole to će biti najveća greška, funjare trebaju krepat tamo gdje su otrčale.

Avatar HerojUlice
HerojUlice
12:35 27.02.2019.

Što ih vi novinari ne udomite, pa to su jadne migrantice

MA
Majk
13:34 27.02.2019.

I roditelje ti protjerat isti su ko i one. Pratim u Njemačkoj neće da se druže s našim curama već Arapkinjama i Turkinjama prave kučke podvezane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije