Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta optužnica

Djevojka pretukla teško pokretnu staricu i opljačkala je

policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.05.2019.
u 14:23

Tubom spreja zadala joj više udaraca po glavi i nanijela joj teške ozljede

U Varaždinu je podignuta je optužnica protiv 18-godišnje djevojke zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, razbojništva, nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje. Tereti ju se da je 5. veljače 2019. pozvonila na vrata stana u Varaždinu i desetogodišnjem djetetu koje je bilo samo u stanu predstavila se kao prijateljica njegove majke.

Zatražila je da joj da novac jer je u teškoj materijalnoj situaciji, pa je dijete uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna. No, vidjevši da u novčaniku ima još novca, istrgnula mu ga je iz ruke i uzela još 200 eura.

Mjesec dana kasnije, 6. ožujka 2019., također u Varaždinu, zajedno s još jednom ženom ušla je u hodnik obiteljske kuće gdje ih je zatekla 75-godišnju vlasnica koja otežano hoda pomoću štapa.

- Snažno su ju odgurnule i bacile na pod, čvrsto uhvatile za ruke i poprskale sprejem, a tubom spreja zadale joj više udaraca po glavi i nanijele joj teške ozljede - izbijanje tri zuba i lom protetskog nadomjeska, a nakon toga su joj s ruke uzele zlatni vjenčani prsten i s vrata strgnule zlatni lančić s medaljonom - kažu u DORH-u. Pretražile su kuću i ukrale još jedan prsten, novčanik s bankovnom karticom i 920 kuna. Prije odlaska zaprijetila je starici da će joj zapaliti kuću ako pozove policiju. Produljen joj je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
15:38 30.05.2019.

Zašto ne objavite ime i prezime kao što nekima vrlo rado objavljujete? Politička korektnost?

BO
borcanac
18:04 30.05.2019.

Sta kaze kajtazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije