Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomogli vatrogasci

Djevojčicu za rođendan razveselili bicikl, igračke, ali i puding

vatrogasci,osijek,donacija
Suzana Lepan
15.06.2012.
u 10:59

Kada plate stanarinu, režije i kredite, nesretnoj obitelji ostane tek 300 kuna za život. S tim iznosom “krpaju” se cijeli mjesec

Za peti joj se rođendan pred vrata “dovezao” – bicikl. Djevojčici se osmijeh u trenu razvukao licem. No, gotovo jednako skromnu je curicu razveselio i – puding.

Osječani nisu ostali gluhi na apele samohranog 37-godišnjeg oca kojemu, kada plati stanarinu, režije i kredite, ostane 300 kuna za život. S tim se iznosom otac i kći “krpaju” cijeli mjesec. U pomoć su mu odlučili priskočiti vatrogasci JPVP-a Grada Osijeka, koji su pokrenuli humanitarnu akciju.

– Bila je presretna zbog bicikla, a stiglo joj je i mnogo igračaka. Nema ljepšeg od toga za rođendan. Najvažnije je da ona ima što joj treba, za mene je svejedno – govori otac. Posljednje joj je vozilo “na dva kotača” otac kupio za treći rođendan, ali ga je prerasla. Kasnije joj, dodaje, nije mogao kupiti novi. – Skupili smo hranu, odjeću, obuću, a malena je dobila i romobil. Njih su dvoje zadovoljni sitnicama, kao što je sok od bazge jer im je i to luksuz – priča nam dirnuti vatrogasac Vacika Brajdić, dodajući kako je otvoren i žiro-račun za pomoć, koji se može naći na internetskim stranicama JPVP-a.

Sve je krenulo po zlu prije nepune dvije godine kada se ovom 37-godišnjaku raspao brak. Krediti koje su do tada otplaćivali on i supruga pali su, pojašnjava on, samo na njegova pleća. Iako ima plaću koja se kreće oko hrvatskog prosjeka, krediti mu “pojedu” 3200 kuna, zatim 400 odlazi na alimentaciju za dijete iz prvog braka, a stanarina i režije iznose približno 1300 kuna.

– Dizali smo kredite kako bismo mogli opremiti sobu kad se kći rodila, a onda za druge životne potrebe. Na podstanarstvo nam je najviše otišlo. Uz sve to, otplaćujem i tuđe rate – otkriva nam. Sporazumno je dobio skrbništvo nad kćeri krajem 2010. Majka plaća 450 kuna za vrtić, iako ju je sud obvezao da za malenu izdvaja još 200 kuna. No, ni ona nema novca pa se otac pomirio s ovim što ima. Zbog neplaćanja vrtića na vrijeme, malena je već nekoliko puta bila pred ispisom.

Za pomoć nesretnoj obitelji otvoren je žiro-račun broj 2407000-3104564731. Oni koji im žele pomoći donacijom odjeće, obuće ili hrane, mogu te potrepštine donijeti na adresu JPVP-a Grada Osijeka, u Ulicu Ivana Gorana Kovačića 2. Vatrogasci će ih potom proslijediti u dom obitelji.

Komentara 1

EG
egochiara
17:11 15.06.2012.

Bravo dečki! Svaka čast! Ima srca u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije