Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI HEROJA

Djevojčicu u Italiji nije spasio Bosanac nego Rumunj!

bosanac,kamion,italija
Nadzorne kamere/Corriere della sera
04.09.2013.
u 18:40

Ion, kako ga zovu Talijani, te je nedjelje prevozio ribu. Na cesti je ugledao krvavo dijete. Bila je to mala Jihan. Dotrčao je i prvi je pomogao ozlijeđenima, prepričao je njegov kolega Roland Jurić

Vozač kamiona koji je svojim herojskim činom na autocesti u Italiji spasio život osmogodišnjoj djevojčici nije Bosanac nego Rumunj. Njegovo ime je Ionut Purice i ima 29 godina! Tvrdi tako čitatelj 24sata Roland Jurić, Ionutov kolega koji s njim radi u Taglio di Po u regiji Veneto.

– Radimo u istoj tvrtki. Prepoznali smo naš kamion u vijestima. Ništa nikomu nije rekao, a cijela ga Italija traži i slavi kao heroja. Poslije su ga pronašli. Već je na putu u Nizozemskoj – kazao je Jurić.

Kako smo jučer pisali, nepoznati vozač priskočio je u pomoć Abdelhamidu Haddachu i njegovoj kćeri Jihan. Njihov automobil bio je odbačen prema ogradi nakon što je udario u drugo vozilo. Kamion koji je vozio prema njima naglo je zakočio i prepriječio put ostalim vozilima i tako je spriječio veću tragediju. Vozač je zatim izišao i pomogao ocu koji je spašavao djevojčicu. Njeno je srce tada prestalo kucati, no intervencijom hitne pomoći Jihan je oživjela te je potom prevezena u bolnicu u kojoj se još uvijek bori za život. Njezin otac poslije je izjavio kako bi rado saznao tko je muškarac koji im je priskočio u pomoć u najvećoj nevolji. Pretpostavio je da je riječ o Bosancu. No sada može stisnuti ruku Ionitu.

– Ion, kako ga zovu Talijani, te je nedjelje prevozio ribu. Na cesti je ugledao krvavo dijete. Bila je to mala Jihan. Dotrčao je i prvi je pomogao ozlijeđenima. Malenoj srce nije kucalo. Nekim čudom naišli su djelatnici Crvenoga križa, koji su se vraćali s natjecanja u pružanju prve pomoći. Oživjeli su je. Curica je na odjelu intenzivne njege u bolnici Papa Ivan XXIII. u Bergamu – prepričao je Roland Jurić za 24sata.

>>Bosanac u Italiji spriječio veliku nesreću i spasio djevojčicu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije