Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT JOJ UGROŽEN

Djevojčicu (11) silovao očuh, a Čile joj zabranjuje pobačaj!

\'PXL_100910_2465\'
Pixsell
12.07.2013.
u 14:59

Djevojčicu je očuh (32) seksualno iskorištavao pune dvije godine. Čileanski zakon joj zabranjuje pobačaj

Šokantan slučaj nasilja nad djetetom iz Čilea sablaznio je svijet. Tamo je 11-godišnjakinja koju su mediji prozvali Belen zatrudnjela nakon što ju je silovao očuh (32). Iako liječnici tvrde da je i njoj i 14-tjednom fetusu ugrožen život, u Čileu je pobačaj zakonom zabranjen i nije ga moguće izvršiti bez odobrenja države, upozorava Amnesty International. Organizacija koja se bori za ljudska prava zatražila je od Čilea da u ovom slučaju napravi iznimku koja će 11-godišnjakinji spasiti život.

- Država mora djevojčici omogućiti psihološku, medicinsku i svu ostalu pomoć. Njezin život, zdravlje i nade su u rukama Čilea - upozorio je AI.

Dok borci za ljudska prava pokušavaju smekšati kruta zakonska pravila, policija je uhitila očuha koji je priznao da je pokćerku seksulano iskorištavao pune dvije godine!

>>Desetogodišnja Meksikanka carskim rezom rodila dječaka

Komentara 1

LU
luftbrenzer
20:58 28.08.2014.

Ne treba se čuditi što tamo rade tom djetetu. Umjesto da je je glavni prijepor kako kazniti očuha zločinca, raspravlja se kako na silu poroditi dijete koje je zanijelo zločinačkom činidbom. Ne smije se zaboraviti da je Čile pretežito katoličkaka džamahirija, pa otuda slijedi "poštivanje" koje iskazuju kroz tražbinu prisilnog porod, čime se daje blagoslov zločinačkom zatrudnjenju djevojčice, a ujedno se istu još jednom siluje, ovaj put pod okriljem zakona, makar ista i smrtno stradala u dječjoj trudnoći. A onda se kršćanski svijet tobože zgraža nad arapskim viđenjem ljudskih sloboda, naročito žena i djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije