Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u centru

Djevojčica ostala živa samo zato što se pretvarala da je mrtva

kenija,nairobi,napad (1)
Reuters/PIXSELL
25.09.2013.
u 20:07

Juanita Ortiz-Iruri sjedila je u automobilu pokraj svoga oca koji je ubijen i pretvarala se da je i ona mrtva. Nakon više sati netko ju je spasio

Juanita Ortiz-Iruri, 13-godišnja djevojčica, uspjela je izaći živa iz trgovačkog centra u Nairobiju samo zato što se satima pretvarala da je mrtva. Pokraj nje u automobilu nalazio se njen otac kojeg su teroristi ubili hicem u prsa. Pretvarala se da je mrtva sve dok je netko nije uzeo iz automobila i prenio u vozilo hitne pomoći koje ju je odvezlo u bolnicu gdje se oporavlja od prostrelnih rana noge i ruke.

Njen je otac jedan od prvih koji su smrtno stradali u talačkoj krizi u trgovačkom centru u koji su ušli upravo u trenutku kada su otmičari krenuli sa svojom akcijom. Zaputili su se na dječju zabavu koja je za Juanitu trebala biti oproštajna zato što su već sljedećeg dana trebali napustiti Nairobi i otići živjeti u Australiju. Njen brat Louis već se bio ukrcao u zrakoplov za Australiju.

Kenija je danas proglasila trodnevnu žalost, a predsjednik Uhuru Kenyatta kazao je da su ukupno poginule 72 osobe, među kojima pet militanata i šest pripadnika snaga sigurnosti. No policija pretpostavlja da se u centru nalazi još tijela, i to uglavnom ubijenih otmičara. Predsjednik nije želio potvrditi navode da među teroristima ima američkih i britanskih državljana. Naglasio je da je istraga još u tijeku.

Diljem Kenije zastave su spuštene na pola koplja, a počeli su i pokopi žrtava.

>> Dječak se posvađao s teroristom pa je dobio čokoladicu

>> Za napad u Nairobiju kriva je 'bijela udovica' iz Britanije?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije