Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna priča

Djevojčica (9): Nijedna obitelj nije tako nesretna kao naša

obitelj andrejčić
Željko Hladika/Pixsell
04.11.2012.
u 11:49

Kada plati 650 kuna za stanarinu, samohranoj majci Anđelki (48) ne ostaje mnogo za prehranu 9-godišnje i 17-godišnje kćeri te 30- godišnjeg nepokretnog sina Markice

Sa samo 1200 kuna prihoda mjesečno prisiljena je preživljavati obitelj Ajdrejčić koja stanuje u podstanarskom stanu u Zagrebu, piše 24sata. Kada plati 650 kuna za stanarinu, samohranoj majci Anđelki (48) ne ostaje mnogo za prehranu 9-godišnje i 17-godišnje kćeri te 30- godišnjeg nepokretnog sina Markice.

Prežgana juha koja se radi od brašna i vode njihov je svakodnevni meni. Djeca meso gotovo i ne okuse. Anđelka ne radi jer ne može ostaviti nepokrenog sina koji umjesto na medicinskom krevetu spava u maloj sobici, na fotelji za razvlačenje.

- Ostao je paraliziran nakon što su ga cijepili u trećoj godini. Već 27 godina brinem o nepokretnome sinu. Ove godine imao je dvije operacije.Tijelo mu je puno rana. Srce mi se raspada - svjedoči tužna Anđelka. Muž joj je, kako kaže, godinama pio i zlostavljao je pred djecom, a obitelj je napustio prije nekoliko godina.

- Meni je bilo najgore kad je tata davio mamu - kazala je najmlađa Anđelkina kći koja kaže: Nijedna obitelj nije tako nesretna!  

Ako želite pomoći ovoj obitelji, uplatite novac na tekući račun Markice Andrejčića u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 3237802475.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Komentara 8

OB
-obrisani-
15:21 04.11.2012.

Ovo nije jedina nesretna obitelj. Stanbeno i financijski nezbrinuta obitelj, živi u podstanarskom stanu u gradu gdje su mnogi bogataši. Što prije treba smijeniti Opačićku koju ovakvi slučajevi ni u kojem pogledu ne pogađaju. Vjerujem da je sigurno neko dobrosusjedsko srce pokucalo na njena nedostupna vrata. Da li se srami kada je slučajno sirotinja sretne onako dotjeranu, sigurno okrene pogled od njih. Jedini cilj je da dobro izgleda, te da je što više pred fotoobjektivima, ali u elitnom okruženju. I u ovom slućaju će dobri građani sa osiromašenim primanjima pomoći kao i do sada. Za ovu obitelj sa invalidnim momkom sigurno se nitko od poznatih estradnjaka nije ponudio kako bi donirao sredstva sa nekog koncerta. Gdje se vidi hrvatske estradne dive, kojima ova država dodjeljuje socijalne ili zaslužne stanbene prostore, plaća mirovinska i zdravstvena osiguranja, a oni varaju kod prikaza bogastva poradi plaćanja poreza.

DA
damocles
15:54 04.11.2012.

pa cekajte malo. jeli ovo hrvatska? jedna europska drzava. ovo je sigurno sri lanka ili sjeverna koreja ili mozda somalija? Zasto ova obitelj uopce mora traziti pomoc preko medija? gdje su socijalne ustanove? za koga se placa socijalno ako nee za ovakve? ovoj obitelji je potrebna pomoc ali ne od dobrih ljudi vec od drzave. drzava hrvatska MORA skrbiti o njima, to im je OBAVEZA. jer ako nisu skloni skrbiti o ovakvima, onda nece skrbiti ni o vama, ako se nadjete u ovakvoj situaciji.

JU
 JUMPER
15:09 04.11.2012.

, Država mora financirat sve koji nemaju dovoljno za egzistenciju Zato plaćamo porez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije