Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završila na sudu

Djevojčica (15) tukla majku u 3 ujutro jer joj nije dala na internet: Uzela čašu i pogodila je u glavu

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
26.10.2022.
u 12:01

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

Djevojčica (15) završila je na sudu jer je u nedjelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja joj nije htjela uključiti internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom lipnja ove godine u slavonskom gradu u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro u stanu nasilnički ponašala u obitelji prema svojoj majci počinivši psihičko i tjelesno nasilje nad njom.

“Dolaskom iz grada u alkoholiziranom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloljetnica mogla koristiti mobitel i društvene mreže, piše Danica.hr.

Kad je majka rekla kćerki da ide spavati i da je kasno, maloljetnica počela je vrijeđati majku riječima: ‘Dr... jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog, "maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

“Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njezina ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Prekršajni nalog je nepravomoćan i djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja.

Ključne riječi

Komentara 36

WT
WTF!
12:44 26.10.2022.

Kakav prekršajni sud! Par zidarskih,par vritnjaka i zabrana interneta do daljnjega. Umjesto roditelja autoritet preuzimaju nedorasli klinci koji misle da sunce izlazi samo zbog njihovih zadnjica.

ME
MediciKM
12:18 26.10.2022.

Strava. Kakve monstrume imamo kod kuće a uz blagoslov države, postaju još gori. Država i tzv pravobranitelji su odgovorni za sve zlo što nam se događa s mladima a nakon toga sve ono u obiteljima. Bijeda materijalna i moralna. Tužno nam se piše....

DU
Deleted user
12:26 26.10.2022.

Kud ovaj svijet ide.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije