Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Djevojčica (15) se otrovala plinom u kupaonici

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu
05. veljače 2019. u 10:49 10 komentara 1676 prikaza
hitna
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

U ponedjeljak u večernjim satima u Koprivnici 15-godišnjakinja se otrovala u kupaonici ugljičnim monoksidom.

Po zaprimanju liječničke dokumentacije, bit će poznata kvalifikacija ozljeda. Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, javlja PU koprivničko-križevačka. 

Policija Policija poziva na oprez Dvije osobe otrovale se plinom u kupaonici

Policija je još jednom upozorila građane na opasnosti.

Dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura započinje sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, što povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenike, protočne bojlere) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to trebaju obaviti ovlašteni stručni serviseri jer će se tako povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

hitna pomoć Izbjegnuta tragedija Roditelji i dvoje malene djece otrovalo se ugljičnim monoksidom

Ovlašteni dimnjačar treba pregledati i očistiti sve dimnjake prije sezone loženja, a i poslije u rokovima koji su određeni  gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva.

"Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja može se upotrebljavati na siguran i pouzdan način", poručuju iz policije.

dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • acer7:

    Smrtnim slučajevima jako će doprinjeti i novi suludi propis o obaveznom uveđenju kondenzacijskih plinskih bojlera koji tokom svog životnog vijeka ne uštede toliko energije da bi bili ekonomski ni ekološki isplativi, naspram konvencionalnog plinskog bojlera. Uštede 4% što se ne ... prikaži još! vrati kroz vremenski period. konvencionalni plinski bojler košta oko 5000-6000kn dok kondenzacijsk košta od 11500kn na više plus treba mijenjati dimnjak što je opet 1000-2000kn. Zato mnogi imaju bojlere stare 20 i više godina i ne mogu ih zamijeniti sa novima, zato jer nemaju 2000 euro da zamijene za kondenzacijski koji neće razliku u cijeni nikada ni vratiti.

  • alfich:

    A di su dimnjačar Štef i njegova gospa Jela ?