Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška

Djevojčica (10) napisala dirljivo pismo premijeru: Bez učitelja nema ničega...

pismo djevočice premijeru
Foto: Podrška roditelja nastavnicima u štrajku/Facebook/Pixsell
1/3
25.11.2019.
u 08:04

Na društvenim mrežama objavljeno je pismo 10-godišnje djevojčice premijeru Andreju Plenkoviću

Danas se održava prosvjed u organizaciji sindikata osnovnih i srednjih škola koji štrajkaju već gotovo mjesec dana. Prosvjed će se održati u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića pod sloganom 'Hrvatska mora bolje'.

Jedna majka je na Facebook stranici "Podrška roditelja nastavnicima u štrajku" objavila pismo svoje kćeri (10) koje je napisala premijeru Andreju Plenkoviću. Dobili smo njezinu dozvolu za objavom. Majka je ujedno poručila: "Drago mi je i ponosna sam na svoje dijete".

Njezino pismo prenosimo u cijelosti: 

"Premijeru Plenkoviću, molim Vas da podržite učitelje jer bez učitelja nema ničega - ni frizera ni ničega. 

Učiteljstvo je najvažniji posao. A učitelji i učiteljice su kao mame i tate 26 djece i više. Moja 14-godišnja sestra se već želi iseliti iz RH jer tu živimo loše. 

Učitelji samo žele pomoći svima nama da nam bude bolje. 

Ja ih podržavam jer da nema moje učiteljice ne bih znala ova slova napisati". 

Foto: Podrška roditelja nastavnicima u štrajku/Facebook

Video: 'Prosvjed šutnje' prosvjetnih sindikata

Komentara 34

DU
Deleted user
08:26 25.11.2019.

Ovako koristiti djecu je za svaku osudu a i protuzakonito...

Avatar nisam..robot
nisam..robot
08:24 25.11.2019.

Opet najprimitivnje moguci PR.

Avatar nekakav
nekakav
08:18 25.11.2019.

a sad pismo radnika koji radi 10-12 sati dnevno, za 5.500 kuna, na kiši i snijegu, u blatu, po vrućini.... on za 5.500 u blatu, ovi za 7.000 u toplome i suhome, po planu starom 100 godina, 45 min nastave, 5 min pauze, do 12-13 popodne, onda u šoping, pa doma skuhati juhicu, pogledati kakvu seriju, otići u kafić, i naživcirati se jer opet tu cestu raskapaju ,a ti čekaš u koloni, već si mogla kavicu piti... kako su se svi solidarizirali sa njima, to je jedno čudo. broj djece u školama je zamjetno pao, a broj nastavnika povećan.... što to govori, da rade sa više ili manje djece u razredu...? da rade u malom dućanu, kao što škole jesu (!), i da im je promet svake godine sve manji, dal bi im gazda davao sve veću plaću...? nek rade već jednom!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije