Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrutnost

Djevojci koja je bacala štenad u rijeku prijete i smrću

psiho
YouTube
31.08.2010.
u 13:07

Britanski Daily Mail objavljuje da je snimka iz Hrvatske, dok forumaši tvrde da je iz BiH

Stoji na obali, iz košare vadi tek okoćene, još slijepe psiće i jednog po jednog u širokom luku uz osmijeh baca u rijeku. “Je l’ pliva?”, pita plavuša snimatelja dok brutalno ubija životinje na hrvatskom jeziku s jakim bosanskohercegovačkim naglaskom.

I pritom pozira za snimku koja je ubrzo završila na YouTubeu i užasnula svijet. Ponajprije onaj virtualni: internetski forumi diljem Europe odmah su se ujedinili s jednim jedinim ciljem – identificirati okrutnu počiniteljicu – pokrenuvši na taj način svojevrstan linč. Najagilniji su bili članovi foruma 4chan: prije samo nekoliko dana brzinom svjetlosti razotkrili su identitet engleske ‘gospođe’ koja je nedavno postala žrtvom ozbiljnih prijetnji nakon što je otkriveno da je živu mačku bacila u kantu za smeće.

Facebook na nogama

I ovoga su puta odmah reagirali i iskopali da bezdušna djevojka s crvenom kapuljačom i njezin pomagač dolaze iz Bugojna u BiH. Neki portali tijekom jučerašnjeg dana prenijeli su i to da se na forumu ubrzo oglasio i snimatelj, za kojega se ispostavilo da je plavušin brat, riječima da mu se okotila kuja koja “na sebi nosi milijun bolesti”, pa se na ovaj čin odlučio radi očuvanja svog i tuđeg zdravlja.

Valjda je čovjek shvatio što mu se sprema, kao i da je počinio kobnu pogrešku kada se svojim nedjelom poželio pohvaliti. Kako to obično biva, i Facebook zajednica odmah je reagirala pa se samo nekoliko sati nakon objave stravične snimke okupilo nekoliko tisuća članova koji osuđuju okrutan čin. Među njima i oni koji su na svojim profilima oglasili identitet počiniteljice, međutim, kako se kalkulira s nekoliko različitih imena, u ovoj će mučnoj priči konačnu riječ ipak imati policija. Dakako, ako procijene da se valja pozabaviti sa životima pet tek rođenih pa umorenih psića.

Apel policiji

Međutim, koja će se policija pozabaviti ovim slučajem, hrvatska ili bosanskohercegovačka? Naime, britanski Daily Mail objavio je, ničim ne obrazlažući svoju tezu, da je snimka nastala – u Hrvatskoj. Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja nije mogao ni potvrditi ni demantirati tu tvrdnju, prepuštajući posao policiji te podsjećajući da je djevojka počinila kazneno djelo. Pritom je najoštrije osudio slučaj jer “ne želimo živjeti u svijetu nasilja”.

– Apeliram na policiju da pokrene ovaj slučaj i pronađe počinitelje te po tko zna koji put pokuša osvijestiti ljude da je zlostavljanje životinja u 21. stoljeću potpuno neprihvatljivo – ističe Luka Oman.

Okrutna počiniteljica, međutim, nimalo ne mari za to, premda se, kakve li ironije, ukrasila narukvicom s Gospinim likom koja se u prvim kadrovima snimke jasno vidi.

Komentara 108

UT
utatica
20:45 01.09.2010.

nakon što su srbi izvršili stravične pokolje u Bosni bilo bi čudo da je još netko ostao noramalan, pa tamo je ljudska krv doslovno nekim ulicama tekla, šta nakon stravičnih ropaca prerezanih grla čovjeku znači par malih psića

Avatar cesare
cesare
22:35 01.09.2010.

nadam se da ce netko ovu kucku plavusu i njenog brata baciti u rijeku i ako slucajno isplivaju ponoviti bacanje sve dok ne isplivaju. p.s. utatice, nije vazna nacionalnost kad je netko totalni idiot a ovdje nazalost se radi o hrvatima.

GO
gogicat
08:54 13.09.2010.

prasica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije