Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kazna nije primjerena'

Djelatnik autoceste ne može vjerovati zbog čega je dobio otkaz

Dobio otkaz nakon što je prijateljici spasio mačku
Foto: Youtube
02.07.2014.
u 20:22

– Zvala sam prijatelja u pomoć. Nisam ni pomislila da će ga to stajati posla – rekla je Jackie čija je mačka zapela na drvetu

Djelatnik lokalne autoceste u američkom Phillipstonu Jim Mackei dobro će zapamtiti spašavanje mačke prijateljičine kćeri. Nakon toga je, naime, ostao bez posla.

– Zvala sam prijatelja u pomoć. Nisam ni pomislila da će ga to stajati posla – rekla je Jackie Prime koja radi kao knjižničarka u Westminsteru. Sve je počelo kada se mačka njezine kćeri preplašila tijekom oluje, pobjegla iz kuće i popela na vrh drveta u dvorištu. S obzirom na to da je mačka zapela na drvetu, Jackie je zvala tri različite tvrtke i vatrogasce kako bi pomogli, no svi su je odbili. Kada više nije znala što da radi, zvala je Jima u pomoć koji je, ni ne sluteći kako će se stvari dalje odvijati, došao službenim kamionom s dizalicom.

– Podigao sam se do vrha drveta, uhvatio mačku i spustio je dolje. Svi su bili sretni – ispričao je Jim koji za lokalnu autocestu radi već 20 godina. Upotreba službenog vozila za spašavanje mačke u drugom gradu zasmetala je nekima, među kojima je i jedan djelatnik autocesta u Phillipstoneu koji je podnio službenu pritužbu protiv kolege.

Jim je prvo suspendiran na dva tjedna, a određena mu je i financijska kazna zbog kršenja gradskih propisa. – Samo samo pokušao pomoći. Ništa više, ništa manje. Učinio bih isto za bilo kojeg zaposlenika – izjavio je Jim. Kada je nakon dva tjedna odbio sam dati ostavku, Jima su otpustili. – Mislim da se nisu prema meni ponijeli fer – rekao je Jim koji se želi vratiti na posao. – Ne mogu vjerovati da bi nekome preokrenuli život zbog nečeg ovakvog. Ako je riječi samo o mački, onda kazna nije primjerena – rekao je Jim koji je zbog svega angažirao odvjetnika.

>> Ova fotografija djevojke (23) je obišla svijet – pogledajte zašto

>> Voditelj nije očekivao što će mu se dogoditi tijekom javljanja uživo

Komentara 2

CA
canon60
21:51 02.07.2014.

Majstore zaboravio si da u kapitalizmu ( a ti živiš u hard core kapitalizmu) za takvo što na poslu MORAŠ najprije pitati prvog pretpostavljenog i to najbolje sa barem jednim svjedokom, inače...

AA
aabbcc
22:34 02.07.2014.

Kazna je OK za nanesenu financijsku stetu poslodavcu a otkaz vjerovatno za primjer drugim radnicima i sporan je ako je odredjena kazna, placena steta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije