Naslovnica Vijesti Hrvatska

Djelatnici trgovina u centru grada u strahu od naoružanih razbojnika

- Pojačali smo sve mjere zaštite koje smo mogli, no protiv naoružanih osoba se ne može. Što da radimo, da nabavimo strojnicu? - ogorčen je Valter Jurjević, vlasnik zlatarne
19. travnja 2014. u 09:20 1 komentara 305 prikaza
Centar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

- Bili su to profići. Sumnjam da je netko slučajno prolazio pokraj zlatarne i rekao: Idemo je opljačkati. Sigurno su se dobro pripremili, pratili kretanje i slično. Maznuli su sve što su stigli - kaže Valter Jurjević, koji sa sinom Markom drži zlatarnu u čakovečkoj Ulici kralja Tomislava. U nešto više od dva tjedna, dva puta bili su meta razbojnika!

Prije nekoliko dana napadnuta je i prodavačica u optičkoj radnji, u blizini zlatarne, a još prije opljačkana je i trgovina duhana. - Pojačali smo sve mjere zaštite koje smo mogli, no protiv naoružanih osoba se ne može. Što da radimo, da nabavimo strojnicu? - ogorčen je Jurjević. Za prve krađe razbojnik je zaposlenicu vezao i odgurao je u zahod. Poharao je sef i pobjegao s nakitom vrijednim nekoliko stotina tisuća kuna. Drugi put počinitelje je omeo alarm. U tri minute, koliko je zaštitarima trebalo da dojure, uspjeli su pokrasti nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna. Vanjski alarm začepili su pur pjenom. Osim što je kupaca manje jer odlaze u trgovačke centre, probleme vlasnicima i zakupcima sve češće stvaraju razbojnici koji su se toliko osilili da u pohode idu usred bijela dana.

Prodavačica u trgovini optike ostala je u šoku kad ju je maloljetnik koji je isprobavao sunčane naočale odgurnuo i pobjegao s naočalama na nosu i jednima u džepu! Vani ga je čekao bicikl na kojem je odjurio. Dogodilo se to oko 13.40 sati. Policija je otkrila da je riječ o - maloljetniku. Zaposlenici kažu da ih više zabrinjavaju organizirane krađe u kojima se koristi oružje. - Naježim se svaki put kad začujem da se otvaraju ulazna vrata. Što ako taj koji je ušao izvuče nož ili pištolj? Ovo je postao najstresniji posao u gradu - kaže zaposlenica u jednoj od trgovina, koja se boji reći ime. I ona i Jurjević predlažu da se 24 sata dnevno pojačaju policijske ophodnje u najužem središtu grada.

- Dvojica uniformiranih policajaca mogla bi uvesti red i malo zaviriti i u haustore. No, pitanje je ima li država novca za to - dodaje Jurjević.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • kafka:

    Mene više zabrinjava situacija kao ova: - "kad ju je maloljetnik koji je isprobavao sunčane naočale odgurnuo i pobjegao s naočalama na nosu i jednima u džepu! Vani ga je čekao bicikl na kojem je odjurio." . . . . ... prikaži još!. . . . . . . . . . Trenirtaju. Nitko ništa ne poduzima. Tako ispeku zanat. Organiziraju se i uskoro imamo dobro organizirane bande uz još više korumpiranu policiju. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . D o b r o . . . d o š l i . . u . . k o r u p t i s t a n . - državu korupcije i kriminala !