Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maslenica kod zadra

Djelatnici centra za socijalnu skrb danas ipak neće uzeti djecu obitelji Božić

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
02.03.2016.
u 11:14

Otac Ante Božić (38) kaže da je samo dobio rješenje od suda o oduzimanju djece. Prije nekih osam mjeseci otjerao je socijalnu radnicu s kućnog praga

Obitelj Božić iz Maslenice kod Zadra od jutros očekuje djelatnike Centra za socijalnu skrb kako bi majci i ocu oduzeli djecu Lanu (5) i Lea (3,5) .Obitelji u pomoć priskočili su mještani koji su automobilima zablokirali prilaz kući. Podršku Božićevima dao je velik broj ljudi. Majka djece je na sedativima i ne prestaje plakati.

Oduzimanje djece roditeljima odredio je sud.

Otac Ante Božić (38) kaže da je samo dobio rješenje od suda o oduzimanju djece. Prije nekih osam mjeseci otjerao je socijalnu radnicu s kućnog praga, pišu 24sata.

– Zaprijetila mi je da će nas to koštati. Otada nitko nije dolazio. Sudu sam se ispričao zbog toga i pristao na sve mjere zaštite koje su propisali, čak je i skrbnica kojoj su djeca trebala ići odustala od toga. Tomislava je jako dobra mama, vezana je uz djecu i stalno je s njima. Ona nisu neuhranjena niti zapuštena. Dobrobit djeteta je da ostane uz svoje roditelje – rekao je Ante Božić.

Iz Centra za socijalnu skrb Zadar doznajemo da njihovi djelatnici danas neće doći po djecu.

– Riječ je o odluci suda. Mi smo predlagatelji, a sud je odluku o oduzimanju djece donio. Sud je neovisno tijelo i donio je odluku na temelju dokaza. Nitko danas neće doći po djecu, a sud će svoju odluku ovršiti na neki drugi način – rekla je ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul.

Na pitanje je li razlog oduzimanja djece siromaštvo roditelja, odgovorila je:

– Ne, nikad. Rekla sam to više puta. Propisi jasno kažu što su razlozi za oduzimanje djece. Siromaštvo nije razlog za oduzimanje djece iz roditeljskog doma – rekla je Burčul.

Na pitanje jesu li roditelji zanemarivali djecu, rekla je da na to pitanje ne može odgovoriti.

– Naš je posao brinuti se o zaštiti djece, a ne otkrivati pojedinosti koje im mogu štetiti. Riječ je o osobnim podacima maloljetne djece i mi to poštujemo – rekla je ravnateljica Burčul. 

>> 'Nestalog' dječaka odvele djelatnice Centra za socijalnu skrb

Komentara 2

DU
Deleted user
12:13 02.03.2016.

Zašto mu je sud morao propisivati zaštitne mjere ako je tako dobar.

Avatar mama mia
mama mia
15:09 02.03.2016.

Eto narode rađajte djecu da vam država onda oduzima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije