Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVAC OTIŠAO U PORTUGAL

Nasjela na prevaru: Djelatnica općine na lažni bankovni račun uplatila 38.000 eura

Zaštita autorskih prava, ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.02.2023.
u 14:19

Djelatnica neimenovane brodsko-posavske općine na račun nepoznate osobe uplatila je 38.000 eura misleći da se radi o osobi koja odabrava plaćanja

Na lažni portugalski bankovni račun djelatnica jedne općine u Brodsko-posavskoj županiji je, misleći da se radi o e-pošti osobe koja odobrava plaćanja, na prijevaru uplatila te ostala bez više od 38.000 eura.

Iz policije su u srijedu priopćili kako nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska nepoznatog počinitelja ove prijevare koji je u zabludu doveo djelatnicu općine, no nisu naveli o kojoj se općini radi.

Objavili su kako im je iz te općine prijavljeno da je sredinom siječnja njihova djelatnica dobila e-mail od nepoznate osobe, s kojom je nastavila komunikaciju. Misleći da se radi o poruci osobe koja odobrava plaćanja, na lažni bankovni račun otvoren u Portugalu uplatila je više od 38.000 eura.

Protiv te nepoznate osobe policija zbog kaznenog djela prijevare podnosi posebno izvješće slavonskobrodskom Općinskom državnom odvjetništvu te nastavlja istragu.

VIDEO Istražili smo zašto norveška predstavnica stoji bolje od Leta 3 na kladionicama

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:30 22.02.2023.

Ma nisu one toliko glupe, nego je u pitanju šema izvlačenja dobiti iz firme bezoporezovanja. Srtara fora.

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
15:19 22.02.2023.

Ovo je već koji slučaj?! Te nepismene, glupe i nesavjesne djelatnike i djelatnice, O T P U S T I T I!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije