Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA SVJEDOČANSTVA

Djed (62) spašen 187 sati nakon potresa, otkrio kako je preživio: 'To me spasilo'

Aftermath of the deadly earthquake
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/4
17.02.2023.
u 19:39

Hüseyin Berber ispričao je detalje strašnih scena koje je doživio u danima nakon potresa, govoreći kako je morao piti vlastiti urin kako bi preživio

Gotovo osam dana djed (62) je proveo pod ruševinama svoje obiteljske kuće u Antiohiji nakon razornih potresa koji su početkom veljače pogodili Tursku i Siriju. Hüseyin Berber ispričao je detalje strašnih scena koje je doživio u danima nakon potresa, govoreći kako je morao piti vlastiti urin kako bi preživio.

VIDEO U Hatayu se srušio i luksuzni stambeni blok koji je trebao biti 'otporan na potres,' stanovnici su ogorčeni

Strop zgrade od 15 katova urušio se u potresu, a jedino što je njega spasilo u stanu u prizemlju bio je ormar i hladnjak, dok je on ostao zarobljen na svojoj fotelji. Ispričao je tako kako je puzao po stanu i pronašao bocu vode, no ona mu nije bila dovoljna kako bi preživio pa je počeo vikati kako bi ga spasioci čuli i izvukli van. Nakon što pomoć i satima nakon nije pristizala, Hüseyin je odlučio urinirati u praznu bocu vode kako bi je kasnije mogao popiti da preživi, prenosi Daily Mail. Kako se ne bi smrznuo, odlučio se omotati u tepih.

- Kad je pogodio potres, odmah sam ustao. Moj unuk je spavao pored mene. Pogledao sam oko sebe, sin je upalio svjetlo, uzeo svjetiljku i rekao: 'Oče, potres je!'. U drugom potresu strop se srušio, ali me nije pogodio. Odmah sam čučnuo i sjeo. Zid se prevrnuo na frižider i ormarić. Zapeo sam tamo - ispričao se svoju priču Hüseyin.

- Sat vremena kasnije uzeo sam bocu vode i popio je. Nakon toga sam se popiškio u nju i ostavio je da se ohladi. Pio sam ga kad se ohladilo. Time sam se spasio - dodao je.

Pet njegovih članova obitelji uspjeli su pobjeći u trenutku potresa koji je pogodio područje oko 4 sata u noći. Hüseyin je na kraju bio i spašen ovog utorka, čak 187 sati nakon potresa, a trenutno se nalazi u bolnici. Liječnici su mu navodno kazali kako je uopće bilo čudo što je uspio preživjeti svo to vrijeme. 

Prisjećajući se trenutka njegovog spašavanja, kazao je kako je čuo zvuk spasilačkih timova koji su se probijali do mjesta gdje je bio zarobljen.

-  Ne sjećam se ničega nakon što su me izvukli. Spašen sam, izašao sam i samo sam htio vodu i hranu, pogotovo vodu. Ništa nisam jeo, nije bilo ništa za jelo - kazao je.

- Činio sam dobra djela kod Allaha za sve, ne samo za svoju obitelj. Mislim da me zbog toga Bog spasio - mišljenja je Hüseyin. 

Ključne riječi

Komentara 1

EZ
ezer
23:32 17.02.2023.

Tko zna koliko još tako ima živih zatrpanih ljudi koji očekuju pomoć. Previše se toga srušilo u gusto naseljenom području, a spasioca nema dovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije