Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJED ŠPIJUNKE

Djeco, mama vam radi za CIA-u

Widow Spy
Foto: Screenshot
1/3
19.06.2016.
u 11:15

Martha Peterson, prva Amerikanka koju je CIA kao špijuna poslala u Sovjetski Savez, napisala je knjigu o svojim danima u obavještajnoj službi

Martha Peterson, prva Amerikanka koju je CIA kao špijuna poslala u Sovjetski Savez, napisala je knjigu o svojim danima u obavještajnoj službi i usput otkrila kako su njena djeca reagirala kad im je otkrila svoju prošlost. 

-  Tyler je imala 17, a Lora 15 godina kad sam im odlučila priznati da sam im lagala sve ove godine, prisjeća se Peterson. Našli su se na ručku u obližnjem restoranu, a njih dvoje odmah su je zaskočili pitanjem: "Okej, mama, o čemu je riječ?"  

Nakon toliko godina špijunskog rada, Martha Peterson prvi put nije znala što bi i kako odgovorila. Samo je izustila: "Djeco, mama vam radi za CIA-u" - ispričala je bivša američka špijunaka novinarima CNN-a.  

Kći ju je, kaže, šokirano pogledala, a sin je bio čak i pomalo ponosan. 

- Mama nam je špijun, rekao je Tyler sestri. Neugodnu tišinu majka je pokušala popuniti objašnjenjima zbog čega im je toliko dugo skrivala istinu. Rekla im je da su bili mali te da bi, sazna li se istina, lako mogli postati meta, prisjeća se Petersonova. 

Djeci je potom ispričala kako svog supruga, i njihovog oca, Stevea uopoznala baš u Moskvi 1975. godine, na tajnom zadatku usred Hladnog rata. Priznala im je tada da je prije toga već bila u jednom braku. Njen prvi muž zvao se John Peterson, bio je u Zelenim beretkama i poginuo je 1972. na tajnom zadatku.  

Kompletna priča o dvostrukom životu Marthe Peterson i sučavanju njene djece s istinom, bivša je špijunka opisala u knjizi "Widow spy" (Udovica špijunka) koja ima sve šanse postati bestseler. 

>> Ruski špijun u SAD-u požalio se: Ne događa se ništa kao u filmovima o Jamesu Bondu

Komentara 2

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:20 19.06.2016.

Nego, gdje se sakrio Most koji je "za reforme" i njihov ministar policije Orepić? Tko je crtao svastiku na Poljudu? Tko skriva teroriste protiv države? Zašto nisu počele racije i hapšenja? Koja je zapravo stvarna uloga Mosta, miljenika SDP medija, i čiji su to igrači?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije