Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasno odlučeno

Dječji kirurg Ivo Jurić novi je ravnatelj splitskog KBC-a

KBC Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
03.05.2016.
u 14:40

"Bio bih nerazuman kada bi sada rekao da se ne plašim ove velike odgovornosti, ali strah ću pokušati svladati", kazao je Jurić

Novo Upravno vijeće splitskog KBC-a u utorak je na sastanku smijenilo dosadašnjeg sanacijskog upravitelja splitske bolnice Kolju Poljaka i na njegovo mjesto postavilo vršitelja dužnosti ravnatelja, dječjeg kirurga Ivu Jurića.

O izboru je odlučivao tajnik županijskog HDZ- a Ante Mihanović, koji je na funkciji predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split, te članovi Vijeća - tajnik gradskog HDZ- a Tomislav Prljević i profesor na splitskom Medicinskom fakultetu Ivica Grković. Njih troje jednoglasno je odlučilo da novi v.d. ravnatelj bude Jurić, kojeg sada još treba potvrditi i ministar zdravlja Dario Nakić. 

Jurić je u izjavi novinarima kao najnegativnije stvari u splitskom KBC-u naveo manjak osoblja i novca, zbog čega je najavio da će od Ministarstva zdravlja tražiti da dopusti zapošljavanje novih kadrova te novčana sredstava kako bi bolnicu dodatno opremio.

 Za stanje u splitskoj bolnici rekao je da je kao i stanje u državi - ozbiljno jer nedostaje novca. Zahvalio je svim kolegama jer funkcioniraju i rade više od onoga za što su plaćeni, najavivši smanjenje lista čekanja iako bolnica ima malo liječnika koji i dalje odlaze, a puno je posla.

"Bio bih nerazuman kada bi sada rekao da se ne plašim ove velike odgovornosti, ali strah ću pokušati svladati", kazao je Jurić. Upitan što misli o najavljenoj Vladinoj reformi zdravstva, rekao je da svaka reforma nastoji napraviti neko bolje rješenje i put, te istaknuo da zdravstvo nije samo u Hrvatskoj kompliciran i kompleksan problem, već i u svim državama Europe.

 Uz Jurića se kao najizgledniji kandidat za ravnateljsku fotelju spominjao gastroenteorolog Željko Puljiz iz Klinike za unutarnje bolesti, u javnosti poznat jer, kao ratni zapovjednik, 1992. nije današnjem HDZ-ovom gradonačelniku Imotskog Anti Đuzelu na južnom bojištu napisao zapisnik o ranjavanju. Đuzela je u ponedjeljak splitska policija kazneno prijavila zbog krivotvorene liječničke dokumentacije.

 Jurićeve kolege liječnici uvjereni su kako mu je prvenstveni cilj unaprijediti bolnicu, a drže da zbog svojih godina te velikog stručnog znanja i iskustva ima autoritet među kolegama. Kažu kako se dosad nikada nije isticao po nekim rukovodećim funkcijama, već isključivo po predanom radu prema malim pacijentima i ulaganju u svoj posao. Roditelji djece koju je operirao i liječio za njega imaju samo riječi hvale, zbog čega mu daju najvišu ocjenu za kvalitetu liječničke usluge.

 Dosadašnji sanacijski upravitelj, SDP-ov kadar Kolja Poljak na tu je funkciju zasjeo u srpnju 2013. godine i "preživio" je smjene sanacijskih upravitelja koje je u početkom 2015. godine proveo bivši ministar zdravlja Siniša Varga.

>> Ministarstvo zdravlja šalje inspekciju u KBC Split. Tomasović: Sve je kompletna laž, izmišljotina i manipulacija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije