Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dječji časopis daruje ‘supersat’ za šalabahter

12.03.2009.
u 20:22

Dok dječji časopisi daruju naljepnice, gumice za kosu, kalendare rasta..., časopis Miki Maus uz najnoviji broj prilaže – sat šalabahter. Riječ je o lažnom, plastičnom satu, kojem se donji pokrov, poput skrivene ladice, izvlači i u koji je umetnut papir za pisanje formula, pravila, datuma...

Sat je u časopisu opisan riječima da je to “superkoristan dar koji može poslužiti za skrivanje tajnih poruka, ali će najbolju primjenu imati u skladu s imenom – sat šalabahter!”

– Takav dar, bez obzira na to što sat nije pravi, ne može biti šala jer potiče djecu na varanje. Nije bitno je li sat pravi ili lažan, važna je poruka: prepisivanje ne samo da je dopušteno nego se preporučuje, samo naprijed. Suludo je da se svim silama borimo pokazati kako varanje nije u redu, a onda djeci šaljemo ovakvu poruku. Ako su htjeli zabaviti djecu, zašto im nisu darovali loptu? – zgranuta je ovim slučajem školska psihologinja Ivana Sabol.

Iz izdavačke kuće Egmont Hrvatska navode da je časopis Miki Maus zabavan te ističu da plastičan sat ne može zavarati učitelje i da mu je osnovna namjena zabava među djecom.

– Naši čitatelji vole i razumiju ovakve šale te znaju da je svrha dara čista zabava – kazala je Ivana Krnić iz Egmonta, izrazivši žaljenje ako je prijeđena granica primjerenosti šale, te dodala: – Egmont nikako ne podupire prepisivanje u školi! (S. Ve.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije