Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvelo 332 predstave

kazaliste
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
27.12.2013.
u 15:14

Istovremeno su se "okitili" i Nagradom za najbolju scensku prilagodbu za predstavu "Grga Čvarak" Tamare Kučinović i Maje Sviben

Čak 62.587 gledatelja vidjelo je ukupno 332 predstave osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Rezime je to njihove ovogodišnje produkcije. Na ovim kazališnim daskama realizirano je pet premijernih predstava te jedna obnova, a na programu je bilo i 15 repriznih naslova iz prošlih sezona. Kako je putem priopćenja izvijestila ravnateljica Jasminka Mesarić najviše je puta repriziran "Grga Čvarak", čak 60, isto kao i blagdanska predstava "Anđelčići".

Slijedi ih potom reprizni naslov za mališane stare do 3 godine "Cik Cak" koji je izveden 39 puta, a potom osječka obnova "Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića" sa 35. "Ovdje u gradu" koja je nastala u koprodukciji s Udrugom za rad s djecom i mladima "Breza" igrana je 15, a premijerni naslov ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture "Jamesove mačke" 14 puta. Osječki kazalištarci su na festivalima i gostovanjima, izvijestili su, izveli 118 predstava koje je pogledalo 17.332 gledatelja.

Istovremeno su se "okitili" i Nagradom za najbolju scensku prilagodbu za predstavu "Grga Čvarak" Tamare Kučinović i Maje Sviben dok je nagrada za najbolju animaciju za istu predstavu otišla u ruke Ediju Ćeliću.

>> Ecija Ojdanić postala kapljica vode u mini mjuziklu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije