Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina bolnica

Dječja kirurgija treći odjel u Varaždinu – Prijatelj djece

'varazdin/medjimurje, 30.03.2010., varazdin, drustvo nasa djeca darovalo je plaketu za osmijeh djeteta u bolnici odjelu djecje kirurgije Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
30.03.2010.
u 16:55

Na Odjelu dječje kirurgije godišnje je gotovo 1000 najmlađih pacijenata iz cijele županije

Odjel dječje kirurgije Opće bolnice Varaždin jučer je postao Prijatelj djece. To je nakon pedijatrije i rodilišta treći odjel u bolnici koji je dobio taj status i može se podičiti da je relativno lako ispunio svih 12 zahtjeva, koliko ih akcija "Za osmijeh djeteta u bolnici" propisuje za dobivanje povelje.

– Kroz naš odjel, koji je jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, godišnje prođe oko 1000 djece, a osamstotinjak ih je i operirano – kaže primarijus Ivan Kolar, voditelj odjela. Dodaje da malim pacijentima već dvadeset godina omogućavaju da uz njih budu roditelji, no da su za status Prijatelj djece roditeljima omogućili da budu s djetetom prije i poslije operacije te za vrijeme njegova boravka u bolnici, ali i individualni pristup medicinskog osoblja svakom djetetu te općenito ono što akcija "Za osmijeh djeteta u bolnici" i očekuje pri liječenju najmlađih.

Na odjelu je zaposleno jedanaest medicinskih sestara i tri liječnika specijalista, a glavna sestra je Ljiljana Zekić, koja je naglasila kako se osoblje godinama trudi djeci uljepšati bolničke dane. U akciju je uključeno i Društvo Naša djeca, koje je ponovno dobilo priznanje za sudjelovanje u akciji te organiziranje brojnih aktivnosti za bolesnike na dječjoj kirurgiji, koje svaki tjedan posjećuju volonteri.

– Već jedanaest godina varaždinski DND sudjeluje u toj akciji i obrazuje nove volontere, koji uljepšavaju djeci boravak u bolnici osmišljavajući različite igre i aktivnosti za njih – rekla je Đurđica Dropuljić, ravnateljica DND-a. Dodala je da su volonteri za ove uskrsne blagdane uz potporu Nacionalne zaklade ZAMAH pripremili za male pacijente velike bojanke te da će ih do kraja proljetnih praznika zajedno s njima obojiti u bolnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije