Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ Hrvatski rotarijanci izgradili vrtić u dijelu Šri Lanke koji je uništio tsunami

Dječja je sreća najvažnija

zan-djeca-txt.jpg
import
14.12.2006.
u 18:57

Prije nekoliko dana u Hrvatsku su se nakon desetodnevnog boravka u Šri Lanki vratili članovi nekoliko Rotary-klubova iz Zagreba, Rijeke i Požege.

Iako je najvažniji razlog za odlazak u tu prekrasnu otočnu državu, koju zovu i "draguljem Indijskog oceana", bilo sudjelovanje na drugom Svjetskom teniskom prvenstvu Rotary-klubova (prvo je održano lani u Rovinju), hrvatski su rotarijanci uspjeli, zahvaljujući iznimnom gostoprimstvu domaćina, vidjeti i upoznati velik dio zemlje koja je poznata po najboljem čaju na svijetu, riži, kaučukovcu i mnogobrojnim hramovima u kojima se krije bogatstvo prošlosti.

Najjači dojam na nas je ostavio prekrasan hram u Kandy, bivšem glavnom gradu Šri Lanke, u kojemu se čuva Budin zub kaže Mladen Novaković, prošlogodišnji predsjednik Rotary-kluba Zagreb-centar i direktor World Toura ITFR (međunarodog teniskog udruženja Rotary-klubova).

No, jednako toliko lijepi su i bogati dojmovi iz Polonnaruve, najstarijih arheoloških nalazišta u toj zemlji, kao i iz jedinstvenog budističkog samostana uklesanog u pećine u kojem su pohranjeni savršeno sačuvani kipovi Bude veličine i do 14 metara. Hrvatski rotarijanci imali su još jedan važan razlog za posjet Šri Lanki. Upravo oni prikupili su novac za izgradnju dječjeg vrtića u dijelu zemlje koji je opustošio tsunami.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije