Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupili novac

Djeci s teškoćama u vrtićima će pomoći sedmero asistenata

djeca
Foto: Ivona Škalamera
26.12.2014.
u 12:59

U velikoj humanitarnoj akciji Udruge Zvončići skupljeno 109.333 kuna, ali djeca su u skupinama još od listopada, jer je 'uskočio' stručni tim karlovačkih vrtića

Osiguran je novac za sedmero asistenata za djecu s teškoćama, koja pohađaju Dječji vrtić Karlovac i Četiri rijeke. Ukupno 109.333,15 kuna prikupljeno je u velikoj humanitarnoj akciji udruge Zvončići u koju su se uključili brojni roditelji, donatori i dobri ljudi.

Vodili računa o dijagnozi

Karlovačka udruga za djecu s teškoćama u razvoju i dječji vrtići Karlovac i Četiri rijeke potpisali su i ugovor o prijenosu sredstava prikupljena u akciji za asistente djece s teškoćama. Tako je Dječjem vrtiću Karlovac u kojem će biti četiri asistenta pripalo je 62, a vrtiću Četiri rijeke 47 tisuća kuna.

Ugovori s asistentima trajat će šest mjeseci, a od ukupno prikupljenih sredstava za iduću pedagošku godinu ostaje još 27.000 kuna za početak. Tako se ne bi trebala ponavljati priča od ove pedagoške godine kada se u rujnu shvatilo da nema novca za asistente u vrtićima, ali i školama.

No, sve ovo vrijeme dok je trajala akcija predškolci s poteškoćama nisu bili zakinuti.

– ‘Uskočio’ je naš stručni tim. Tako su djeca u grupama još od početka listopada kada nije bilo novca za asistente. Sada je krajnji rok da smo ih riješili obzirom da naš tim ima brojnih drugih obveza. Imamo iskustava s integracijom djece s teškoćama u redovne uvjete.

Ovog puta kod određivanja rasporeda i satnice djece pažljivo se vodilo računa o dijagnozama djece s teškoćama i njihovim problemima, kao i o ostaloj djeci - napomenula je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

Ravnateljica vrtića Četiri rijeke Lidija Čale ukazala je na veliki doprinos djelatnika ustanove.

– Uvijek će biti mjesta u našim vrtićima za djecu s teškoćama u razvoju. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje- dodala je Čale. Predsjednica udruge Zvončići Snježana Čop zahvalila je gradu Karlovcu i pročelnici za društvene djelatnosti Andreji Navijalić, koja je koordinirala čitavu akciju.

Nikada ne odustaju

– Hvala i Područnom uredu Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu što je udovoljio našoj molbi i odlučio sufinancirati projekt sa pedeset posto. Svi dobro znaju da prethodne tri godine nije bilo nikakvih problema oko osiguravanja novca za asistente u vrtićima.

Međutim, kako roditelji djece s teškoćama nikada ne sjede prekriženih ruku, tako se i ovog puta našlo rješenje na zadovoljstvo svih- rekla je predsjednica Zvončića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije