Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan otvorenih vrata

Djeci razbijaju strah od škole druženjem uz domaće obroke

'25.03.2011., Sisak - Ucenici i ucitelji OS Ivana Kukuljevica Sakcinskog organizirali su Dane otvorenih vrata. U sklopu ove manifestacije odrzane su radionice na temu zdrave prehrane u sklopu kojih su
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'
1/3
29.03.2011.
u 10:12

Sisački su đaci s učiteljicama i roditeljima na radionici pripremali voćne i povrtne salate, sokove od voća i kruh

Dan otvorenih vrata za svoje buduće učenike već treću godinu zaredom organizirala je Osnovna škola Ivana Kukuljevića u Sisku. Cilj joj je upoznati buduće prvašiće sa školom, onime što će ovdje učiti i raditi, s naglaskom na izvannastavne aktivnosti koje se u ustanovi odvijaju, no najvažnije je ipak da im razbiju strah od škole.

– Ovog puta tema je zdrava hrana, dok smo lani predstavljali izvannastavne aktivnosti, a godinu prije sport i zdrav život – naglasila je ravnateljica Željka Birač.

Pomagale mame i bake

Učenici su za svoje buduće kolege i kolegice pripremili kratku predstavu, a nakon toga bacili su se na posao. Na radionicama zdrave hrane za goste su, uz pomoć svojih učiteljica, mama i baka, pripremili sokove od voća koje su sami iscijedili, radili su povrtne salate, domaći kruh...

– Radimo sokove od naranača, jabuka, cikle... Već sam ih ranije pravio, i u školi i kod kuće, jako volim piti domaće sokove – kazao je Roko Rožanković iz 4. b razreda. I inače pazi što jede, a najdraža hrana su mu kelj i mahune.

Rajčica, mrkva, poriluk, zelena salata, kupus i luk samo su neki od sastojaka povrtne salate koju su pripremali mališani iz 2. a razreda iz pomoć učiteljice Jasne Dragić. Maloj Margareti baka Nada pomagala je sasjeckati sve sastojke.

– Ovo je odlično, posebna gesta i djecu zaista uči nečemu. Školom sam vrlo zadovoljna, tu sam i ja išla i moja djeca, a sada unuka. Učiteljice su fantastične, daju si truda, ponavljaju gradivo dok ga svi ne shvate – istaknula je baka Nada Jajčinović. Svoju unučicu odmalena uči zdravoj prehrani jer je medicinska sestra.

– Kuham joj svaki dan, a najviše voli kelj i poriluk. Zimi pojede čak 25 flašica cikle – zadovoljna je Nada.

Ključ zdravlja

Da je akcija otvorenih vrata dobra ideja, složila se i Slavica Probst čiji sin Josip pohađa četvrti razred ove škole.

– Učiteljice su jako angažirane i zadovoljni smo njima. Zdravu prehranu trudimo se slijediti doma, ali katkad jednostavno ne stignem kuhati – kaže Slavica. Da mu je povrće ipak najdraže vidjeti na tanjuru, kazao je njezin sin Josip.

– Volim kelj, kupus, juhe, a od voća najviše jabuke – kazao je desetogodišnjak. Da su voće i povrće ključ zdravlja, istaknula je učiteljica razredne nastave Vesna Gvozden.

– Izložili smo zdrav jelovnik u učionici i napravili plakate. Zdravu hranu već neko vrijeme imamo u školskoj kuhinji i učenici su to jako dobro prihvatili – kazala je učiteljica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije