Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dječaku eksplodirala petarda u ruci, hitno prevezen u bolnicu

Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu ruke i zadržano je u splitskoj bolnici, kažu u policiji
16. travnja 2019. u 11:40 5 komentara 349 prikaza
petarda
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Splitska policija priopćila je kako je dječaku na Braču u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo te je teško ozlijeđen.

petarde Zakonom zabranjeno Djeca do 14 godina ne smiju bacati petarde

"Jučer na Braču došlo je do ozljeđivanja djeteta kada mu je pod za sada neutvrđenim okolnostima u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo. Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu ruke i zadržano je u splitskoj bolnici. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Kako 24 sata neslužbeno doznaje, petarda mu je teško ozlijedila prst na ruci. 

Video: Veće kazne u prometu

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • predator57:

    AKCIJA, za PAMETNE RODITELJE. Kupujte djeci što više i što jače petarde, garancija da će ostati bez djelova tijela. Takve neodgovorne roditelje treba početi kažnjavati što drastičnije, zbog ugrožavanja života vlastitog djeteta i djece u blizini. Gdje su sad BABE, ... prikaži još! i razne udruge, sada šute.

  • serđo12:

    Ma gdje to pucaju na vazanj?

  • goran2hr:

    Na ilustraciji je prikazana nepravilna uporaba petardi. Demonstrator drži 3 petarde, a jednu pali upaljačem. Valjda ne misli baciti sve tri (i one koje nije upalio)? To košta. Ako pak misli da će prije bacanja stići upaliti sve 3 - ... prikaži još! griješi, jer neće uspjeti. To što demonstrator pokušava, trebalo bi etiketirati sa: "Nemojte ovo pokušavati kod kuće!". Potreba za pravilnom edukacijom, mogla bi se riješiti kroz novi kurikulum ili pak ponovnim uvođenjem predvojničke obuke.