Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebačen u bolnicu

Dječaka ugrizla zmija otrovnica u Memorijalnom centru u Vukovaru: Otac brzo reagirao

Zmija ugrizla dječaka
Foto: Branimir Bradarić
1/7
03.08.2022.
u 14:24

– U jednom trenutku sin je došao do mene i rekao mi kako ga je za desnu potkoljenicu ugrizla buba. S obzirom na iskustvo iz vojske, čim sam vidio o čemu se radi, znao sam da je riječ o ugrizu zmije otrovnice koji ostavlja takav trag – kazao je otac.

Trebao je to biti jedan običan posjet Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru koji se umalo pretvorio u tragediju. Naime, prilikom obilaska izloženoga naoružanja, Rafaela Stefanovića (7) iz Vukovara u subotu oko 11.30 sati ugrizla je zmija otrovnica – riđovka. Prema riječima dječakova oca Dragana Stefanovića, on je u Memorijalnom centru bio sa sinom i dvije mlađe kćeri.

– Šetali smo okolo, obilazili i razgledali prostor oko oklopnih vozila, protuzračnog topa i drugih eksponata. Djeca su šetala okolo, a ja sam ih nadzirao. U jednom trenutku sin je došao do mene i rekao mi kako ga je za desnu potkoljenicu ugrizla buba. S obzirom na iskustvo iz vojske, čim sam vidio o čemu se radi, znao sam da je riječ o ugrizu zmije otrovnice koji ostavlja takav trag. Kazao je kako mu je sličila gnijezdu, po čemu sam zaključio da ga je ugrizla riđovka – kaže Stefanović.

Foto: Branimir Bradarić

Istisnuo mu je krv oko rane i brzo ga prebacio u vukovarsku bolnicu, gdje su malenoga zbrinuli. Rafael je govorio kako ga boli trbuh, ima mučninu i magli mu se pogled. Ipak, nije bilo potrebe da dobije antiotrov, ali je u bolnici proveo 24 sata, dobio je infuziju i sada je na kućnom liječenju. Rečeno im je kako će morati obaviti još neke pretrage ali, kako kaže Stefanović, najvažnije je da je Rafael u redu i da nema nikakvih problema te još jednom posebno zahvalio liječnicima i osoblju vukovarske bolnice. 

Foto: Branimir Bradarić

Komentara 4

PO
poluprovokator
14:43 03.08.2022.

Srećom je dobro prošao. Brz oporavak želim!

Avatar Idler
Idler
16:00 03.08.2022.

Malenom brz i sretan oporavak. Osoblje dobro pokosit ak ima gemlja i korova oko opreme i obvezno pozvat zmijara. Kaj ak je gnjezdo vu nekom od eksponata ?

Avatar drug Joža
drug Joža
17:12 03.08.2022.

Jadan dječarac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije