Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilni školski vršnjaci

Dječaka (7) zlostavljali jer je musliman, ovako ga je obranio njegov otac

Foto: Screenshot
18.10.2016.
u 11:30

"Dobrodošli u Sjedinjene Američke Države Donalda Trumpa", opisao je otac loše ponašanje prema njegovu sinu

Dječaka Abdula Aziza (7) koji živi u Americi zlostavljali su školski vršnjaci jer je musliman. Na takvo ponašanje upozorio je njegov otac Zeeshan ul-Hassan Usmani koji je na društvenoj mreži podijelio fotografiju sina uz riječi: 

"Dobrodošli u Sjedinjene Američke Države Donalda Trumpa. Upoznajte mog sina Abdula Aziza. Tek je u prvome razredu, a vršnjaci su ga već tukli i zlostavljali jer je musliman". Usmani je želio podsjetiti na riječi predsjedničkog kandidata Trumpa koji, ako pobjedi, planira zabraniti dolazak muslimana u Ameriku. 

Kako prenosi Indian Express, Usmani je zaposlenik institucije koja se bavi sprečavanjem terorizma, a njegova supruga rekla je da su Aziza zadirkivali i udarali rugajući mu se da je musliman. 

Školske vlasti pak tvrde da ove prozivke nisu točne. Njihova verzija priče ne odgovara onoj s kojom su roditelji izašli u javnost. U snimci su sedmogodišnjaka upitali što se dogodilo u autobusu, a on je odgovorio da su ga prijatelji samo zadirkivali .

Prema zadnjim informacijama, Usmani se navodno prošlog tjedna preselio u Pakistan. Svoje troje djece planira školovati putem interneta. 

Zadirkivanje i zlostavljanje djece u vrtićima i školama treba spriječiti pravilnim odgojem i uspostavljanjem zdravijeg društva. U ovom su slučaju, djeca su kao "manu" pronašla islamsku vjeroispovijest sedmogodišnjaka, ali slični oblici zlostavljanja događaju se svakodnevno. Roditelji i društvo trebaju naučiti djecu da olako ne osuđuju druge i objasniti im kako se nositi s nasilnim pojedincima. 

>> Playboy objavio prvu fotografiju muslimanke u hidžabu

Komentara 25

Avatar Pravednik80
Pravednik80
12:07 18.10.2016.

Idi tamo gdje te onda ne će zlostavljati!

DU
Deleted user
11:39 18.10.2016.

Tko sije vjetar, žanje oluju: žao mi je maloga, ali neka otac malo razmisli zašto je to tako!

SZ
stela_zg
13:03 18.10.2016.

u 1400 godina muslimanskih osvajanja je ubijeno 270 milijuna ljudi. karma is a bitch. muslimani u zapadnom/kršćanskom svijetu prolaze daleko bolje nego što su kršćani prolazili u islamskim zemljama. nitko ih ne pretvara u roblje, nitko ih ne masakrira, ne odsijecaju im se glave, ne plaćaju poseban porez da bi mogli prakticirati svoju vjeru, slobodno se brane kada ih netko napadne, nitko im ne nameće hranu nad kojom se vrše vjerski obredi, slobodni su u prakticiranju svoje vjere iako se zna što im njihovi vjerski tekstovi nalažu po pitanju jihada i nevjernika. za dodatne informacije poslušati što govore bill warner i david wood

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije