Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO U KINI

Dječaka (2) izvukli iz 12-metarskog bunara pomoću iPhonea

Michael Llodra
Foto: AFP
1/2
02.04.2012.
u 14:13

Dječak je zapeo u uskom otvoru pa je spašavanje bilo otežano. No vatrogasci su se dosjetili i iskoristili iPhone te pomoću kamere dječaku privezali užad

Tijekom nesvakidašnje spasilačke akcije kineski vatrogasci posegnuli su za iPhoneom kako bi spasili život dvogodišnjaku koji je tijekom igre upao u uski bunar dubok 12 metara, prenio je Telegraph. Tako su uz malo sreće i ljudske domišljatosti spriječili da se dječja igra prometne u pravu tragediju i zavije stanovnike gradića Mengzija iz provincije Yunana u crno.

Kada su susjedi čuli jauke malenog Kineza, odmah su pozvali nadležne službe i vatrogasce u pomoć. No dječak je zapeo u uskom otvoru pa je spašavanje bilo otežano. Njegovo sićušno tijelo bilo je preusko za standardnu užad koja se inače koristi u spašavanju odraslih osoba.

Suočeni s izazovom, vatrogasci su se dosjetili te kroz otvor spustili iPhone da bi uz pomoć kamere lakše odredili dječakov položaj te mu potom zavezali spasonosnu užad oko tijela.

Akcija spašavanja izvedena je uspješno, a znatiželjni dvogodišnjak bez većih ozljeda odveden je u bolnicu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:14 02.04.2012.

epp za iphon....

OB
-obrisani-
10:06 03.04.2012.

Nevjerovatno zar ne

RE
Renavoid
13:04 03.04.2012.

Ajd hvala Bogu, bar je mali dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije