Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE Hrvatska dobila novog, vinkovačkog Luku Ritza

Dječak umro nakon tučnjave kraj škole

31.10.2008.
u 22:46

Tragedija je to što se dogodilo. Ne možemo ni danas vjerovati da našeg Josipa više nema, riječi su kojima se Stjepan Klasnić prisjeća proteklih dana i njegova sina Josipa (16 godina), koji je u petak preminuo u KB Osijek od posljedica učeničke tučnjave koja se ispred Poljoprivredne šumarske škole u Vinkovcima dogodila 23. listopada. Kaže da na sinu, kao i u njegovu ponašanju, nije primijetio ništa neobično, a da čak ni na licu nije bilo nikakvih tragova koji bi mu bili sumnjivi.

Naglo u nesvijest
– Ne znam ni sam što da mislim. Možda se nekako maskirao da mi to ne vidimo. Uglavnom, sve je bilo normalno. Dan prije je kod kuće vozio traktor i orao zemlju. Smijao se, šalio i nitko nije mogao ni pretpostaviti da će se nešto ovako dogoditi. Da sam barem nešto znao, odveo bih ga liječniku. Možda bih mu tako i spasio život – kaže neutješni Stjepan, dok majka Jelena nije imala snage sići i razgovarati s novinarima. Toga dana, kada mu je i pozlilo, Josip je došao kući iz škole i ostao ležati u svojoj sobi. Malo su se i ljutili, jer su mislili da pokušava izbjeći neke svoje obaveze. Nije se osjećao dobro, pa je i povraćao, da bi nekoliko sati poslije pao u nesvijest, poslije čega je hitno prevezen u Kliničku bolnicu Osijek, gdje je i preminuo.

– Ne znam što da mislim. Razmišljam da sam možda znao da bih ga i spasio, ali su mi u bolnici rekli da mu nije bilo spasa – dodaje Stjepan. Josipovi roditelji kroz razgovor s liječnicima, a i poslije slučaja Luke Ritza, odlučili su organe njihova sina darovati nekome kome oni mogu spasiti život.

Žele ime odgovornog
– Želimo i na ovaj način našeg Josipa zadržati među nama. Josip je bio zdrav dečko i siguran sam da ćemo nekome na ovaj način spasiti život – kratko je rekao Stjepan komentirajući tu humanu gestu koja kod mnogih izaziva divljenje. Poslije svega obitelj Klasnić želi samo saznati ime odgovorne osobe za smrt njihovoga sina.

– Želimo znati tko je odgovoran za Josipovu smrt. Kakav je to udarac morao biti da jedan 16-godišnji dečko, koji je visok 180 centimetara i u naponu snage, zadobije takve ozljede – rekao je Stjepan Klasnić, napominjući da tijelo svoga sina očekuju sutra, a da će pokop, na seoskom groblju u Andrijaševcima kod Vinkovaca, biti u utorak. Novinari su došli i do Živojina Gucunskog, Josipova razrednika u Poljoprivrednoj školi, koji također nije na svome učeniku primijetio ništa neobično, iako je sjedio u prvoj klupi.



Policija pokreće krim-obradu

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kazao nam je da policija očekuju rezultat obdukcije Josipa Klasnića. Ako se pokaže da se radi o udarcu koji je izazvao krvarenje u mozgu, a zatim i nesretnu smrt spomenutog dječaka, Žgela je najavio da će policija početi kriminalističku obradu nad malodobnim sudionicima izgreda kako bi se utvrdilo postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije