Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačiji ribolov

Dječak poznat po ulovima iz rijeke, no na njegovim 'udicama' nisu ribe...

03.09.2019.
u 20:29

Samo u protekla četiri tjedna iz rijeke je sam izvukao dvije neeksplodirane granate, pištolje dva vojna časnika, dva pištolja, revolver i mačetu

Tinejdžer George Tindale (13) iz Velike Britanije ima neobičan hobi. Iako na prvu izgleda kao običan dječak koji se bavi ribolovom, na njegovim 'udicama' ne nalaze se ribe.

On je sa svojim ocem Kevinom (50) iz rijeke Soar u Leicesteru izvukao pravi arsenal oružja.

Naime, 13-godišnjak se bavi magnetnim ribolovom u kojem su mu glavni plijen metali bačeni u rijeke.

Samo u protekla četiri tjedna iz rijeke je sam izvukao dvije neeksplodirane granate, pištolje vojnih časnika, dva pištolja, revolver i mačetu.

Otkad je započeo sa svojim hobijem, pronašao je i pet pušaka, 50 noževa i tri bombe.

No, među njegovim ulovom nije samo oružje. Našlo se tu čak 55 kolica za kupovinu, mobilni telefoni, vage za drogu, sefovi, električni alati, kosilica te četiri motocikla, piše Metro.

Svoj je hobi, priča dječak, započeo nakon što je na internetu gledao snimke o magnetnom ribolovu.

– Vrlo je rijetko da magnetni ribolovci pronađu pištolj u rijeci. Imali smo čudesne pronalaske. Neki od njih su se ondje nalazili sigurno desetljećima, ako ne i stoljećima. Sve oružje predamo policiji kako bi ga provjerila, a ako je sigurno, policija nam ga vraća natrag. Nevjerojatno je što sve ljudi bacaju – kaže 13-godišnji George.

On lovi s magnetom koji može izvući predmete teške do 200 kilograma, a zadnji veliki pronalazak bile su dvije granate iz 1915. godine.  

– Nikad nisam ni sanjao da ću naći toliko neobičnih predmeta kada sam se počeo baviti magnetnim ribolovom – kaže 13-godišnjak.

Komentara 5

DU
Deleted user
21:01 03.09.2019.

Pištolji DVIJU vojnih časnika! A te novine i portali traže da u državi imamo školovane i pametne ljude.

DU
Deleted user
05:47 04.09.2019.

Šta li kriju Dunav,Sava, Drava (DSD).

DU
Deleted user
08:23 04.09.2019.

Živjelo moderno hrvatsko novinarstvo!!! Ponosni smo na nj kao nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije