Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.03.2016. u 12:00

Na pitanje o najstarijem spomenu zasjedanja Sabora odbio je odgovoriti potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš pravdajući se da nema vremena jer se sprema na let u Frankfurt.

Mato Vidaković, 12-godišnji dječak iz Đurđevca, iako još u dobi kada njegovi vršnjaci žele postati astronauti, vatrogasci ili možda glumci, odlučio je postati saborski zastupnik.

Za sada je, piše Jutarnji list, taj ambiciozni dječak potpredsjednik razreda, ali već umjesto crtića gleda Dnevnik i proučava povijest Hrvatskog sabora. Štoviše, taj učenik šestog razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca postao je u konkurenciji 200 mladih povjesničara državni prvak online kviza „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“. Mali Mato bez greške može kronološki poredati događaje iz saborske povijesti sve od najstarijeg očuvanog spomena o zasjedanju Sabora u Zagrebu, zapisnika Sabora Kraljevine Slavonije iz 1273., pa do danas.

Štih proba pokazala je da dječak zna više od samih zastupnika. Na pitanje o najstarijem spomenu zasjedanja Sabora odbio je odgovoriti potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš pravdajući se da nema vremena jer se sprema na let u Frankfurt. Slaba mu je to isprika jer je dječak Mato na 30 pitanja točno odgovorio za 9 minuta i 34 sekunde, odnosno trebalo mu je manje od 20 sekundi po odgovoru. Da i ne spominjemo da je Tepeš – povjesničar.

>> Ministar gospodarstva odlično gospodari, ali kućnim budžetom 

>> Pomoćnica ministrice rada oštro napala samu sebe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije