Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji tjedan

Djeca žele više sportskih dvorana, kino, uređena igrališta…

dječji tjedan požega (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
09.10.2013.
u 19:03

Tjedan su otvorila čak dvojica požeških gradonačelnika, dječji Karlo Maček te gradonačelnik svih građana Vedran Neferović

U požeškoj pješačkoj zoni danas su se okupila djeca požeških vrtića i osnovnih škola na službenom otvorenju Dječjeg tjedna koji je već počeo u ponedjeljak kazališnim i sportskim aktivnostima. Moto ovogodišnjeg tjedna jest „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge“.

Tjedan su otvorila čak dvojica požeških gradonačelnika, dječji Karlo Maček te gradonačelnik svih građana Vedran Neferović. On je poručio kako će nastojati raditi za dobrobit požeške djece, a odrasle je pozvao da djeci pomognu da im djetinjstvo bude što ljepše.

Bogat program započeli su najmlađi mališani iz Dječjeg vrtića "Pod gradom" koji su kroz ples pokušali naći prijatelja. Plesne točke izveli su i polaznici iz Plesne radionice Ilijane Lončar, plesnog studija Marine Mihelčić. Svojom pjesmom sve su oduševili članovi zbora Katoličke osnovne škole. Svoje točke imala su i djeca iz vrtića Radost, Šareni cvijet, Cvjetna livada i Dječji vrtić sv. L. Mandića.

– Tu mije jako lijepo. Poručujem odraslima da nam uvijek kupuju slatkiše i igračke i da nas ne tjeraju spavati – poručila je vrtićarka Ana. Oni stariji imali su malo ozbiljnije poruke i tražili su da u gradu bude više sadržaja za njihov uzrast, da imaju više sportskih dvorana i uređenih igrališta u svakom djelu grada, natkriveni bazen, kinodvoranu…

Brojne aktivnosti nastavit će se do kraja tjedna, a sutra će se sastati i Dječje gradsko vijeće.

>> 'Želimo djecu odvući od računala u prirodu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije