Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još nema ime

Djeca uzbuđena: Predstavili im 'bebu' slona teškog 100 kg

Maksimir
Foto: Goran Stanzl
1/2
21.03.2013.
u 18:47

Sramežljiva beba azijskog slona, koja je rođena 2. ožujka i još nije dobila ime, stajala je pored svoje majke tijekom jednosatne "ceremonije" predstavljanja kako ne bi ostala bez mlijeka.

Mali, ali vrlo težak stanovnik zoološkog vrta u Madridu predstavljen je danas vrlo uzbuđenoj djeci, piše Reuters koji je objavio i snimku događaja.

Sramežljiva beba azijskog slona, koja je rođena 2. ožujka i još nije dobila ime, stajala je pored svoje majke tijekom jednosatne "ceremonije" predstavljanja kako ne bi ostala bez mlijeka. Hrani se svakih 60 do 90 minuta. Beba slona je jedan od 260 azijskih slonova koji se nalaze u Europi.

Ugrožena vrsta

– Oni su ugrožena vrsta. Postoji samo nekoliko centara koji imaju reproduktivne grupe i majke u reproduktivnim godinama pa je njihov broj vrlo malen. Rijetkost je vidjeti novorođenog slona – kazala je veterinarka zoološkog vrta Eva Mendez.

Do svog prvog pokazivanja javnosti, slon je bio u odvojenom kavezu s majkom. Tijekom prezentacije upoznao je i svoju "ujnu" Timu, stariju ženku s kojom će provesti neko vrijeme prije nego što se pridruži ostalim "debelokošcima" u zoološkom vrtu.

Neka djeca rekla su da su iznenađena zbog činjenice da "beba" teži čak 100 kilograma. Posjetitelje su pozvali da sudjeluju u izboru imena preko socijalnih mreža. Ime će biti objavljeno u travnju.

>>VIDEO Pogledajte slona koji zna reći bok, fino, sjedni, lezi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije