Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična pojava

Djeca u Brazilu već su navikla da je njihov Djedica u potpunosti istetoviran

Vitor Martins
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
08.12.2014.
u 19:35

Više od devedeset posto njegova tijela prekriveno je tetovažama, od kojih je nekoliko povezano i sa Djedom Božićnjakom, a na prstima lijeve ruke ima natpis “Bog” (Deus)

Ispod crvenog odijela i kape, duge bijele brade i sijede kose Djeda Božićnjaka obično se kriju ljudi iz “susjedstva” koji su u vrijeme darivanja odlučili razveseliti najmlađe i uljepšati im blagdane.

S jednakim žarom kao i njegovi kolege diljem svijeta već petnaest godina u kostim Djeda Božićnjaka odijeva se i Brazilac Vitor Martins iz gradića Sao Caetano do Sul koji je zapravo predgarđe brazilskog grada Sao Paula.

Jedino što Martinsa razlikuje od većine njegovih kolega jesu tetovaže koje prekrivaju devedeset i četiri posto Vitorovog tijela, a nekoliko ih je posvećeno upravo Djedu Božićnjaku. Vitor Martins nezaobilazni je dio svih božićnih i novogodišnjih događaja u trgovačkim centrima i dvoranama u Sao Caetanu do Sul, i već je postao simbol i prepoznatljivi lik u tamošnjoj zajednici.

Njegova brada i kosa su pravi pa ga djeca i tijekom godine prepoznaju po ulicama, a već su i navikli da je njihov lokalni Djed Božićnjak istetoviran po cijelom tijelu.

Vitor Martins ovog Božića obilježava punih petnaest godina svog djelovanja i darivanja djece u kostimu Djeda Božićnjaka pa su lokalni mediji odlučili i ostaku svijeta ispričati priču o ovom jedinstvenom čovjeku u crvenom odijelu, a on je bez puno razmišljanja i treme stao pred objektiv fotografa Reutersa pa su njegovu priču kao i jedinstvene fotografije ubrzo obišle cijeli svijet.     

Komentara 1

Avatar dario554433
dario554433
08:40 09.12.2014.

i umjesto da dođe sa dva soba, sa njim dolaze dvije prostitutke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije