Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Djeca su u školu išla po mraku, a sada nam neće asfaltirati cestu

Dubovečki breg
Marijan Sušenj/PIXSELL
23.03.2011.
u 08:15

- U gradu se grade biciklističke staze, a nema novca za 500 metara ceste - kaže M. Džaja

Miljana i Mirko Džaja već deset godina žive na Dubovečkom bregu na Vinici, a još nemaju asfaltiranu cestu.

– Radi se o dijelu ceste od kojih 500 metra, gdje živi 30-ak obitelji. Preduvjet je bila infrastruktura poput kanalizacije i javne rasvjete, no ni sada ništa – žali se Miljana Džaja.

Prašina i blato

Kažu da su tek prije par godina uspjeli ishoditi dobivanje kanalizacije i javne rasvjete.

– Morala sam sama posjećivati Dragutina Jeđuda, predsjednika mjesnog odbora i obaviti milijun poziva, no i nakon toga, izgovor je da nismo u planu ili da se nema novaca – kaže M. Džaja.

Dodaje da u školu odande putuje 12 mališana koji su do prije dvije godine morali ići po mraku i makadamskom putu.

– Žalosno je da u 21. stoljeću nemamo normalan prilaz do naših kuća. Ljeti se diže prašina, a zimi je blato do koljena. Kad idem biciklom, moram stalno pumpati ili mijenjati gume – objašnjava ona.

Supruzi kažu da su unatrag nekoliko godina konačno uspostavili i odvožnju smeća jer odande se nije vozilo pa su vreće vozili u svoju kuću u gradu.

– U Koprivnici se grade biciklističke staze, dok za nas nitko ne mari. Za staze se ima novaca, dok se za asfaltiranje 500 metara ceste nema – žali se ogorčena Miljana.

Dodaje da su je prije dvije godine uz sve to i žmirkale žarulje u kući, dok ih nisu pravilno spojili na mrežu.

– Kad s unucima idem u šetnju, moramo obuti čizme, a ako se idu rolati ili voziti biciklom, onda sve nose do asfaltiranog dijela, što je prilično nezgodna situacija – priča nezadovoljna mještanka. Tvrdi da bi bili zadovoljni i jednosmjernom ulicom, tako da se ne mora voditi briga oko legalizacije objekata i davanja dijela zemljišta za cestu.

Za sada nije u planu

Dragutin Jeđud, predsjednik Mjesnog odbora Vinica, kaže pak da na Vinici ima najviše nerazvrstanih i neasfaltiranih cesta.

– Odredio sam da u svom mandatu od četiri godine bude sve ceste asfaltirane. Dubovečki breg nam ovo godine nije u planu, no svakako ćemo to učiniti. Važno je i da svi ustupe dio svojega zemljišta jer je cesta uska i finišer inače neće moći ni proći – kaže on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije