Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD OPET PODBACIO

Djeca su niz godina bila prljava i gladna, a roditelji neće biti kažnjeni?

Ilustracija
Foto: Getty Images
14.12.2019.
u 16:07

Djecu također nisu vodili na redovne liječničke preglede niti na redovna cijepljenja, a nisu im pomagali ni u školi niti odlazili na roditeljske sastanke.

'Roditelji iz pakla' koji su pet godina zanemarivali svoje petero djece Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je osudio na uvjetne kazne, a djeca su im oduzeta.

Bračni par iz okolice Bjelovara od 2008. do 2013. ispred djece se konstantno svađao, otac je svakodnevno bio pijan, a ni majka nije brinula za njih. Djeca su bila gladna, higijenski zapuštena i neadektvatno obučena, piše Bjelovar.live.

Djecu također nisu vodili na redovne liječničke preglede niti na redovna cijepljenja, a nisu im pomagali ni u školi niti odlazili na roditeljske sastanke.

Par se 2013. godine rastao, a troje djece ostao je u zajedničkom kućanstvu s ocem, dok drugo dvoje s majkom.

Općinski sud u Bjelovaru majku je osudio na godinu dana zatvora, a oca na 10 mjeseci zatvora. Kazne su im zamijenjene uvjetnima s rokom kušnje od dvije godine. Oboje su na kraju platili samo 300 kuna sudskih troškova.

Komentara 4

KO
Kokoiduhovi
17:57 14.12.2019.

E, da su psi ili sl., odmah bi neka udruga tražila zbrinjavanje, zaštitu, donacije...Ovako, samo djeca....pa kako reče biv. ministrica Murgić; to su obiteljske stvari. Još ako su neki Romi ili osobe s posebnim potrebama...ma tko ih šiša, kaj ne?

BR
BrankoZuti
17:08 14.12.2019.

Ja bi im dao 10000 sati društveno korisnog rada, tako da steku neke radne navike. Ili to ili na 10. g u zatvor pa nek vide

MA
marcel
17:02 14.12.2019.

Bjelovar, opet manjina iz viceva o bliskoj rodbini (i vijesti o mami i sinu i to)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije