Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSTRENA

Djeca su dobila knjigu za sv. Nikolu, HDZ-ovac: 'Dijete mi je došlo doma i bio sam frapiran'

Osnovna škola Kostrena
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
17.12.2020.
u 13:52

– Tko to voli i podržava, neka slobodno čita svojoj djeci, ali je apsolutno neprihvatljivo da se to nameće kao poželjno ponašanje kroz financiranje iz općinskog proračuna i nametanje takve ideologije desetogodišnjacima – kazao je Matić

Kostrenski osnovci dobili su na dar knjigu u povodu sv. Nikole. Riječ je o nagrađivanoj knjizi ''Dječak u haljini'', koju je napisao David Walliams, televizijski komičar BBC-a, a koja je dobila svoju filmsku verziju i mjuzikl.

No, ovakav izbor knjige na račun kostrenskog proračuna nije se sviđao HDZ-ovu Tomislavu Matiću.

– Odmah ću jasno reći, kako mi se ne bi imputirala homofobija ili netrpeljivost: ova je knjiga sasvim legitimna i ne živimo u srednjem vijeku da zabranjujemo knjige. Tko to voli i podržava, neka slobodno čita svojoj djeci, ali je apsolutno neprihvatljivo da se to nameće kao poželjno ponašanje kroz financiranje iz općinskog proračuna i nametanje takve ideologije desetogodišnjacima – kazao je Matić za Novi list.

Rekao je kako to predstavlja kršenje prava

– Dijete mi je došlo doma s tom knjigom i bio sam frapiran da Općina našim novcem propagira ovakvo ponašanje. To predstavlja kršenje Ustava, UN-ove konvencije o pravima djeteta, deklaracije o ljudskim pravima te Povelje o temeljnim pravima EU. Kroz praksu Europskog suda potvrđeno je da država ne može i ne smije odgajati djecu protivno volji njihovih roditelja, što ste si vi u ovom slučaju uzeli za pravo – kazao je Matić ističući kako očekuje javnu ispriku za takav dar.

Dodao je kako očekuje da će čuti i ime osobe koja je odlučila da se djeci daruje ta knjiga.

– Nemam saznanja o knjizi, prvi put čujem, no postupak nabave za sv. Nikolu proveden je kao i svake godine. Ne bih se složio s vama da su to zlouporabljena nekakva prava jer da je protivna bilo čemu, ne bi se mogla nabaviti. O sadržaju knjige možemo raspravljati, vidjet ću o čemu je riječ, a zasad nemam saznanja da bih vam nešto mogao reći – odgovorio je načelnik Vranić za Novi list.

Pogledajte i video: Što mislite, može li se u Zagrebu živjeti od 5000 kuna plaće?

Ključne riječi

Komentara 27

LU
Ludwik
13:58 17.12.2020.

Naslov bi trebao glasiti: 'HDZ-ovac se kupa u vlastitim fekalijama" jer upravo su oni svojom veleizdajničkom politikom oslobodili prostor za antikršćanske ideologije...

XI
xibau
15:26 17.12.2020.

postavili su na čelo stranke ljevičara i sad se čudom čude

OK
okvals54
14:40 17.12.2020.

Neka prigovvor i Anemicnom i Istanbulskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije