Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKO STANJE U RH
Povratak na članak

Djeca se najviše rađaju u Dalmaciji, u siromašnoj Slavoniji stanje sve gore

Izrazito je nepovoljno stanje u pet istočnohrvatskih županija gdje prirast bilježe samo općina Voćin te Strizivojna

Komentari 5

SI
sisavac
10:56 28.07.2020.

parcijalno gledate brojeve.. u dalmaciji je više rođenih iz nekih drugih razloga, a ne 'nižih cijena zemljišta'! kao da su cijene zemljišta u dalmaciji niže od onih u slavoniji... veći natalitet imaju određene skupine stanovništva, a to nisu hrvati, nemojmo se zavaravati da dalmatinke sad rađaju više nego zagrepčanke... budimo otvoreni, dalmacija je puna došljaka iz bosne, koji njeguju kult obitelji s više članova, i to je u redu. plus da kultura rentanja, a ne proizvodnje, bolje leži dalmatincima. al generalno, i taj rast je zanemariv kad gledate dobnu strukturu. mi kao zemlja imamo sve manje ljudi, nevažno u kojim dijelovima je taj pad veći, gdje manji. u 10 godina hrvata je u rh manje za 100.000. roma 7.000 više. bošnjaka 10.000 više. nama i broj židova opada! nema tih mjera koje će pomoći rastu broja djece. novac, bolja plaća? pa onda bi njemice imale 6-ero djece, a indijke ni jedno!

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
11:49 28.07.2020.

Znači biće sve više dalmatinaca i Hercegovaca, a sve manje Slavonaca..Ko će nahranit toliko južnjaka..

VL
AU
austrougarskigeneral
10:46 28.07.2020.

pa hrv je 5 najstarija drzava u europi

VL
CO
COKTA
10:52 28.07.2020.

Uvijek bilo..tamo gdje je bijeda i siromaštvo...natalitet najveći. Stoga je Hercegdalmacija još bijednija od Slavonije !!

VL
ZV
Zvolen2
10:45 28.07.2020.

Hvala zna se kome za ove podatke !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.