Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu gubili nadu

Djeca s teškoćama u razvoju nakon 47 godina napokon će dobiti novu školu

Slavonski Brod: Polaganje kamena temeljca Osnovne škole "Milan Amruš"
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/7
22.11.2023.
u 15:54

Resorni ministar Radovan Fuchs nije imao konkretan odgovor na pitanje zašto se na školu tako dugo čekalo

Nakon punih 47 godina života u "privremenom" smještaju, napokon će biti izgrađena nova školska zgrada Osnovne škole Milana Amruša u Slavonskom Brodu. Ova škola specifična je po tome što je jedina u Brodsko-posavskoj županiji koju pohađaju isključivo djeca s teškoćama u razvoju, a uvjeti u njoj su katastrofalni. Nastava u derutnoj školi desetljećima se odvijala iako ne zadovoljava ni osnovne pedagoške standarde. 

Zbog otpadanja žbuke sa stropa i drugih problema roditelji su u više navrata prosvjedovali. Odgovorni su im stalno obećavali kako je izgradnja nove školske zgrade prioritet, ali ništa konkretno nisu poduzimali. No, roditelji i učenici kroz sve to vrijeme nisu gubili stroljenje i nadu. Sada je napokon položen kamen temeljac.

- Presretni smo! Ovo zaista povijesni događaj i veliki dan za sve naše učenike, roditelje i djelatnike. Imamo velike planove u novoj školskoj zgradi i jedva čekamo njezin završetak - rekla je ravnateljica škole Nataša Čošić.

Na pitanje zašto se na školu tako dugo čekalo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nije imao konkretan odgovor. Spominjao je tek komplicirane imovinsko-pravne odnose i rješavanje problema oko nekih nekretnina u gradu... 

Gradnja nove školske zgrade, koja će se prostirati na četiri i pol tisuće četvornih metara neto površine, trebala bi završiti u roku od godinu i pol dana, a investicija je teška 7,8 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije