Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA NA GODIŠNJEM ODMORU

Djeca razvila sindrom vukodlaka nakon što su popila kontaminirani lijek

lijekovi
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
27.08.2019.
u 12:41

Španjolska agencija za lijekove i medicinske proizvode naredila je povlačenje serije lijeka kojeg je proizvela tvrtka Farma-Química Sur SL iz Malage

Šesnaestoro  djece razvilo je tzv. sindrom vukodlaka nakon što su uzeli kontaminirani lijek tijekom godišnjeg odmora u Španjolskoj, piše Daily Mail.  Sindrom vukodlaka je poremećaj zbog kojeg je tijelo i lice oboljelog potpuno prekriveno dlakama. 

Djeci su nekontrolirano počele rasti dlake po cijelom tijelu nakon što su uzeli kontaminirani omeprazole, lijek koji se koristi za smirenje želuca i protiv mučnine. 

Španjolska agencija za lijekove i medicinske proizvode naredila je povlačenje serije lijeka kojeg je proizvela tvrtka Farma-Química Sur SL iz Malage. Anonimni izvori kazali su lokalnim medijima kako je primijećeno kako se dlakavost smanjila kada su djece prestala uzimati kontaminirani lijek. 

Dužnosnici vjeruju kako bi se kontaminirani lijek protiv mučnine još uvijek mogao naći u ljekarnama diljem Andaluzije. Farma-Química Sur SL ostala je bez svoje dozvole i ne smije proizvoditi, uvoziti ili distribuirati lijekove. Utvrđeno je kako farmaceutska kompanija ima dobavljača iz Indije, te se vjeruje kako je do kontaminacije došlo upravo tamo. 

Ključne riječi

Komentara 5

FO
fobos
14:04 27.08.2019.

Uz malo modifikacije i evo spasa za nas ćelavce!

SK
Stjepan_Koprivnjak
17:43 27.08.2019.

Pa se netko cudi zasto su ljudi skepticni prema cjepivima npr. Umjesto lijekova daju nam generike a umjesto cjepiva koje je proizvodio imunoloski zavod cijepe nas ko zna kakvim smecem koje proizvodi big pharma kojoj je profit jedino vazan

LI
liliZG
15:47 27.08.2019.

šalu na stranu, moja je svekrva jednom o takvog generičkog lijeka završila na zaraznoj .... a to je trebao biti najobičniji antibiotik, koji je inače odličan, no, kad mi pročitala sa kutije ime obzirom da nikad čula nisam za isti proguglala sam naziv i ispalo da je iz indije,... kao što rekosmo , .... ja sam veliki pobornik cijepljenja ali onih koje je radio naš imunološki zavod,...i originalnih lijekova ne ovih uvezenih iz tko zna koje mnogoljudne zemlje sa jeftinom radnom snagom i gangesom ili yungtzeom u pozadini,......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije