Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MJESTU NESREĆE

Djeca na Žitnjaku ostavljaju cvijeće i svijeće: 'Baš ju je pogodilo, jedva je zaspala'

Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći u naletu kamiona poginulo dijete
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
09.09.2023.
u 19:08

Svijeću je na mjestu nesreće zapalio i Mario Jertec, vlasnik tvrtke u čijem je vlasništvu kamion koji je jučer naletio na djevojčicu

Stanovnici zagrebačkog Žitnjaka zgroženi su prometnom nesrećom u kojoj je jučer život izgubilo dijete. Tragedija je najviše pogodila najmlađe, naročito one koji su s preminulom djevojčicom išli u školu. Oni cijeli dan dolaze na mjesto nesreće gdje ostavljaju poruke i pale svijeće.

“Imala je skupljene novčiće pa onako prebrojala i rekla “Baka, idemo ujutro kupiti cvijeće i svijeće”. Baš ju je pogodilo i jedva je nekako zaspala. Normalno da su djeca to čula, pokušate im objasniti na neki blagi način, ali kad idu u treći razred onda su dosta i svjesni”, rekla je Mirjana sa Žitnjaka za N1.

Stanovnici najavljuju prosvjed, te ističu kako godinama ponavljaju da je samo pitanje vremena kada će se na opasnoj prometnici dogoditi najgore. Opisali su kako se radi o mjestu s velikim protokom prometa gdje ljudi voze i brže od100 km/h iako se radi o cesti u naseljenom mjestu. 

Svijeću je na mjestu nesreće zapalio i vlasnik tvrtke u čijem je vlasništvu kamion koji je jučer naletio na djevojčicu. Kratko je kazao da čeka daljnje informacije te da je sve u rukama policije. Podsjetimo, očevidom je utvrđeno da su kočnice kamiona bile neispravne, objavio je MUP ranije danas.

POVEZANI ČLANCI:

Oglasio se i ministar Davor Božinović koji smatra da se mora učiniti nešto da bi se takve nesreće spriječile. "Djeca ne mogu biti odgovorna za ono što im se može dogoditi, zato su tu stariji, ali i institucije. Policija ne bježi od odgovornosti, (ali) tu je i školski sustav, sustav koji regulira promet po gradovima, to su jedinice lokalne i regionalne samouprave koje imaju svoje posebne odjele koji se bave regulacijom prometa, ali tu je i uloga svih nas starijih, uključujući i roditelje, jer s djecom treba raditi" kazao je ministar.

Sanja Šutej iz Mjesnog odbora Žitnjak tvrdi da je osobno zvala policiju nakon što je i sama imala neugodno iskustvo na opasnoj prometnici. "Stavili smo i uspornike koje su građani tražili. Sad traže da se maknu jer se vozači utrkuju preko njih i gledaju tko će bolje preskočiti" požalila se. 

VIDEO Tragedija u Zagrebu: Kamion naletio na dijete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije