Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo tregedija

Djeca mogla stradati zbog loše postavljene neonske rasvjete!

Vrtic04
Nel Pavletić/PIXSELL
19.05.2010.
u 17:45

U obnavljanje dotrajale zgrade Podcentra Potok lani su utrošena 3,2 milijuna kuna pa nitko nije očekivao da će se urušiti novi strop.

Poslijepodnevni odmor mališana u Podcentru Potok, najvećoj zgradi Dječjeg vrtića Rijeka, u utorak je umalo dobio tragičan epilog.

Dok su djeca jasličke grupe spavala, iznad njih je puknuo strop, a neonska se svjetiljka zajedno s dijelom stropa i žbukom srušila na pod. Srećom, na krevetić na kojemu nitko nije spavao. Djeca su odmah preseljena na sigurno, u susjednu prostoriju, a domar je odmah pokrpao napuknuće na stropu. Ipak, ostaje pitanje kako se u zgradi u čije su renoviranje prošle godine utrošena 3,2 milijuna kuna uopće takvo što moglo dogoditi?

Pogreška u izvedbi

Odgovor na to pitanje ne zna ni ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Gordana Rena. Objašnjava da su svi radovi na fasadi i stropu izvedeni pravilno, a izvođači iz tvrtke “Lamal”, koja je lani renovirala zidove, pod, krov, igraonicu, sanitarije i vanjsku drvenu stolariju, obišli su jučer vrtić i ustvrdili da je došlo do “pogreške u montaži” sporne neonske svjetiljke. Dan nakon događaja u kojemu je moglo stradati neko od dvanaestero jasličke djece u vrtiću život teče normalno.

– Umjesto dvije u sobi trenutačno radi jedna svjetiljka i to je jedini znak da se nešto dogodilo. Strop će uskoro biti posve saniran. Nismo zaprimili nijednu pritužbu roditelja ili staratelja, a djeca su dobro i vraćena su u svoju prostoriju – kazala je G. Rena.

Dječji vrtić Potok pohađa 300-tinjak mališana, od jasličke do predškolske dobi – obnovu eksterijera zgrade lani je iz proračuna financirao Grad.

Poljuljana sigurnost

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva zajedničkim radom donatora, volontera i roditelja djece krajem 2009. uređeno je i dječje igralište te postavljena ograda koja ga dijeli od opasnosti koje na polaznike vrebaju s kolnika pa se djeca mogu bezbrižno i sigurno igrati. Sigurnost je pak posljednjim događajem u vrtiću i te kako poljuljana.

Ključne riječi

Komentara 2

1J
1japan
01:16 23.05.2010.

ovo mi je sve nešto sumljivo kako je neonka mogla pasti pa da su i popustile sve četri vijaka ostala bi visiti na zidu jer žica nepopusti.to je neko moro nešto radit ili je mislio maznut a neko je naišao pa je trebalo ispast tako

KO
kokouparizu
18:25 19.05.2010.

da, izvodjaci radova stede na svakom koraku, kupuje se jeftiniji materijal i ostalo u svoj dzep i eto vraga!! bog zna sta je sljedece..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije