Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Djeca izgubila pokaze, pa dva dana ne idu u školu

05.02.2009.
u 17:18

Pedesetak djece, kako roditelji tvrde, izgubilo je autobusne iskaznice, pa već dva dana ne idu u školu jer ih vozači bez dokumenata ne puštaju u autobus.

Ne puštaju ih u autobus
U posljednjih nekoliko dana među roditeljima učenika iz romskog naselja u Slavonskom Brodu rasplamsava se nezadovoljstvo APP-om, prijevoznikom koji njihovu djecu svakodnevno autobusom vozi od kuće do škole i natrag.

– Do škole je tri kilometra, a djeca to ne mogu svakog jutra prelaziti pješice. To su mališani, učenici prvog ili drugog razreda, djeca čije su torbe gotovo veće od njih. Pješice ne mogu do tri kilometra udaljene škole, a sada će im pisati neopravdane sate jer nisu bili na nastavi – kaže Đorđe Mitrović, čije dijete, kako tvrdi, vozači također nisu pustili u autobus. Objašnjava kako ih nitko iz škole nije obavijestio da mališani izgubljene autobusne iskaznice moraju zamjeniti novima.

Izostanaka nije bilo
Pravo na besplatan prijevoz, naime, imaju učenici nižih razreda osnovne škole ako je udaljenost od kuće do škole veća od od tri kilometra, dok se učenike starijih razreda besplatno prevozi ako je udaljenost veća od pet kilometara. Ravnateljica OŠ Hugo Badalić, koju pohađaju djeca, Zdenka Mališa kaže da su svi učenici nižih razreda bili na nastavi te da većih izostanaka nije bilo.

– Proteklih dana prevozili smo sve učenike od 1. do 4. razreda, imali oni iskaznice ili ne. Bilo je toliko prijevoza da smo uveli i jedan dodatni autobus, a u vozilo nisu puštani učenici koji na to nemaju pravo - djeca iz viših razreda. Svaki bi učenik morao imati iskaznicu kojom se identificira i koja pokazuje u koji razred doista ide, a onaj tko ju je izgubio, treba se javiti upravi škole gdje će dobiti novu – kaže Igor Krpan, direktor APP-a iz Požege.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije