Naslovnica Vijesti Hrvatska

Djeca dovezena s Hvara u životnoj opasnosti: 'Dosad nismo vidjeli ovako teško trovanje'

Pozvano svo bolničko osoblje kako bi se djeca koja su u kritičnom stanju spasila
13. kolovoza 2019. u 15:47 12 komentara 17301 prikaza
Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Docentica Ivana Unić s Klinike za pedijatriju KBC-a Split u razgovoru za Index rekla je da je dvoje odraslih koji su dovezeni s Hvara stabilno, ali da su djeca u životnoj opasnosti i da su zbog njihovog iznimno teškog stanja, u bolnicu pozvani i liječnici i medicinske sestre koji su u tom trenu bili slobodni i kod kuće.

Brod trovanja hranom Otrovali se hranom Muškarac mrtav, dvoje djece i dvoje odraslih u teškom stanju. Večerali su u restoranu

- Na osnovu svih dosadašnjih trovanja koja smo vidjeli, možemo reći da dosad još nismo vidjeli ovako teško trovanje s tako teškom kliničkom slikom. Svi liječnici i sestre koji nisu bili na poslu, došli su u bolnicu van radnog vremena, ovdje nas je more liječnika i sestara koji radimo s djecom kako bismo ih spasili.

Podsjetimo, PU splitsko-dalmatinska danas je izvijestila da je edan muškarac preminuo je na svom brodu u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a još četiri osobe su hospitalizirane. Prema neslužbenim informacijama, trovanje je uzrokovano školjkama koje su jeli u jednom restoranu na Hvaru.

 

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • lojtra2:

  S optužbama treba biti oprezan. Tim prije što nema drugih otrovanja iz tog restorana. Nije nemoguće da je obitelj pojela nešto i na brodu, da li svježe ubrano iz mora ili iz konzerve.

 • liliZG:

  dok sam joj bila mala , naš obiteljski doktor mi je objasnio da se školjke (mislio je na dagnje) uobičajene za jelo u doba mojeg djetinstva- najbolje hrane i rastu oko kanalizacije i da one zapravo filtriraju smeće , kao ... prikaži još! i jetra u životinje (kao i čovjeka) i od tada ne jedem niti jedne niti druge, ...

 • Avatar Agramer777
  Agramer777:

  Dana 11.8.2019 u uvali Milna na otoku Hvaru sa jednog turističkog broda je ispuštena veća količina fekalija!Nisam videl kak se zove brod i koje oznake ima!Sramota!