Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najpopularnije u 2017.
Povratak na članak

I Hrvati daju djeci imena iz filmova i serija – evo koja!

Dio roditelja držao se tradicionalnih imena, dok su drugi inspiraciju pronašli u filmovima, serijama, videoigrama...

Komentari 6

Avatar maxist
maxist
10:04 04.01.2018.

Samoživi i nepromišljeni djeci daju "popularna imena" ne misleći ni do vrtića a pogotovo za cijeli i žvot........Lolita, Lusi, Eulalijai sl svakako nisu imena za poželjeti osim u slučaju većih defekta ....Osobno nikada to nebi napravio jer ime vuče i konotacije koje nisu baš za podičiti se njome bez obzira što osoba (osobito žene) radila ili školovala se u životu......

VL
Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
09:11 04.01.2018.

Treba prestati sa time. Jedina prikladna imena za naše prave hrvatincice su Hrvatin, Svetac, Vladimir, Thompson, Slobodan, Ante, Ivo i Branimir. Budimo prepoznatljivi po imenu. Imamo Hrvatsku i nedajmo ni milimetra imena.

VL
DO
doktorica
13:22 04.01.2018.

kopiranje stranih imena koja nisu u duhu hrvatskog jezika je neprimjereno i precijenjeno.

VL
LU
Lunafreya
22:36 06.01.2018.

Ovi iz glasa slavonije nisu znali prepisati iz maticnog :) a vecernji je samo prepisao "copy-paste" clanak :) ima vremena naucit ce kako se pise. Pravo na ime je osobna stvar roditelja i tu svaka rasprava prestaje, ipak treba paziti da se netko ne zove Roza a preziva Gaće i tome slicno jer zvuci smijesno.

VL
SP
spuljabj
09:40 04.01.2018.

Potome se vidi da mí nevolimo svoje sam pričamo Aimamo starih imen predivnih

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.