Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Đapić: Kada bi se pametni uvijek povlačili pred budalama, onda bi budale vladale svijetom

djapic-hrv.jpg
import
29.10.2008.
u 13:45

Osječki gradonačelnik Gordan Matković (HSP) i Anto Đapić (HSP), predsjednik osječkoga Gradskog vijeća, odbacili su danas jučerašnje optužbe predsjednika Nogometnog kluba "Osijek" Branimira Glavaša, koji je gradsku vlast prozvao zbog nekoliko kriminalnih afera, a njih je dvojicu pozvao da podnesu ostavke ako neki od tih slučajeva rezultira kaznenim progonom određenih osoba.

Na početku današnje sjednice Gradskog poglavarstva Matković je, izvan dnevnog reda, Glavašev istup nazvao "brutalnim i neprimjerenim napadom" na sebe i Gradsko poglavarstvo i dodao je da nije očekivao tu razinu laži i objeda.

- Držim da posljedica takve komunikacije na naš rad neće biti jer nas do kraja godine, a posebice do predstojećih izbora, čeka dosta posla u gradu. Dat ću sve od sebe da takvi napadi nemaju utjecaja na dinamiku našega posla, bez obzira na to što je Glavaš vjerojatno uništio mnoge obitelji u ovom gradu pa ću možda i ja trpjeti takve posljedice - ocijenio je Matković. Dodao je kako ne može pasti na tu razinu i prepirati se s Glavašem, jer svoj posao doživljava na drugačiji način.

Sjednici Poglavarstva nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić koji je ocijenio kako je riječ o Glavaševu "bjesomučnom nasrtaju" na čelnike gradske vlasti, ali i HSP-a, te da, za razliku od gradonačelnika, on ne može biti toliko benevolentan i uključit će se u "političku utakmicu".

- Kada bi se pametni uvijek povlačili pred budalama, onda bi budale vladale svijetom. Time ne nazivam Glavaša budalom, nego samo koristim narodnu poslovicu, koja jasno govori sama za sebe - rekao je Đapić.

Ocijenio je da Glavaševa "salva uvreda govori o nervozi koja je zavladala kod njega i u njegovoj političkoj stranci, a zbog benigne izjave gradonačelnika Matkovića da grad želi imati utjecaja u rješavanju stanja u NK Osijeku i njegovoj privatizaciji".

Ustvrdio je da je legitimno pravo grada i aktualne gradske vlasti sudjelovati u budućnosti toga kluba te ponovio kako osporava legitimitet sadašnjoj upravi NK Osijeka da provodi privatizaciju.

- Sve privatizacije, koje je vodio nekadašnji vladar grada Osijeka i ove županije i kojima je davao politički blagoslov, provedene su tako da Osijek danas ima jednu od najvećih stopa nezaposlenosti pa smo stoga siti takvih privatizacija - rekao je Đapić.

Komentirajući Glavašev zahtjev da on i gradonačelnik Matković podnesu ostavke ako bi neka od afera, poput policijske istrage u Gradskome prometnom poduzeću (GPP) zbog davanja u podzakup gradskoga zemljišta, rezultirala kaznenim progonom određenih osoba, Đapić je kazao kako bi to bilo besmisleno komentirati te kako ne sumnja da je pravni posao između Grada, GPP-a i podzakupnika "bio čist".

- Neka policija utvrdi stanje pa ako je u tome netko pogriješio i napravio što ne treba, neka za to i odgovara. Glavaševa želja da bude policajac, tužitelj i sudac dobro je poznata ovom gradu i zbog toga smatram da to nema smisla komentirati - ustvrdio je Đapić.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije