Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD VIŠE VATROGASAC Gordan Matković najavio kandidaturu za Osijek

‘Đapić je izazvao požar koji ne mogu sanirati’

10.04.2009.
u 17:57

Bivši kandidat koalicije HSP-HDZ-HSU za dogradonačelnika Osijeka Gordan Matković okrenuo je leđa svome šefu Anti Đapiću i objavio da u izbornu utrku za čelno mjesto gradske uprave ulazi kao nezavisni kandidat!

Punoljetan i može sam
– U životu čovjek treba donijeti neke odluke i vjerojatno treba birati dane kada ih donijeti. Na 10. travnja napunilo se mojih 18 godina u HSP-u. Dakle, punoljetan sam i napokon mogu samostalno donositi odluke – rekao je Matković, iza čije je kandidature za gradonačelnika stalo i 60 članova osječke podružnice HSP-a.

Oni su, pak, časnom sudu stranke poslali dopis u kojemu navode da se i njih, isključi li se iz HSP-a Matković i petorka koja je demantirala glasnogovornika Gorana Trdina, izbriše iz članstva. Upravo prijetnja isključenjem, a “zbog iznesene istine da je osječka podružnica ocijenila da Đapić nema šanse za pobjedu”, prevagnula je u Matkovićevoj odluci, koji ni danas nije siguran je li još član stranke. No, budući da je najavio kandidaturu, automatizmom, pretpostavlja, to više neće biti iako će po svjetonazoru “uvijek ostati pravaš”.

Podrška ribiča
– Čuo sam se s Đapićem u četvrtak ujutro i rekao mu da su njegovi posljednji potezi izazvali požar kojemu moja dosadašnja uloga vatrogasca više nije dorasla. On mi je rekao da će požar sanirati – dodao je Matković, koji se nada da će građani prepoznati “novu osječku priču”, čovjeka koji je rođen u ovom gradu, koji ga je branio, gradio i uvijek navijao samo za NK Osijek.

Podršku su mu, kaže, dale i brojne udruge – od braniteljskih do ribičkih - koje će do predaje lista 27. travnja na sebe preuzeti posao prikupljanja potrebnih 2000 potpisa za kandidaturu.

Na potezu je sad HDZ koji je danas na očiti raspad svoga koalicijskog partnera odlučio šutjeti. Neslužbeno ipak doznajemo da su bliži davanju podrške Matkoviću negoli Đapiću, premda nije isključena ni priča u kojoj će na izbore izaći s vlastitim kandidatom. Šutjeti je odlučio i A. Đapić. Konačni rasplet tko će s njim, a tko s Matkovićem, trebao bi biti poznat u utorak na sjednici Gradskog vijeća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije