Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đakić: Prosvjednici branitelje stavljaju na stup srama

Deklaracija o Domovinskom ratu mrtvo je slovo na papiru, a mora biti "sveto pismo" i temelj hrvatskoga društva
26. veljače 2011. u 17:27 62 komentara 6 prikaza
'26.02 2011. Zagreb-  u Policijskoj akademiji odrzan je sastanak branitelja te sefova udruga branitelja i stradalnika domovinskog rata'
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'

Deklaracija o Domovinskom ratu danas je mrtvo slovo na papiru. Želimo je oživiti, inzistiramo da bude "sveto pismo" za sve dužnosnike te da doista postane temelj hrvatskoga društva, rekao je predsjednik Hvidre Josip Đakić na jučerašnjem skupu u Policijskoj akademiji u kojoj se okupilo oko 360 ljudi, predstavnika 17 stradalničkih i braniteljskih udruga na županijskoj i državnoj razini. Iako su svi odbacili tezu da se ovo mirno okupljanje koje je, kažu, bilo planirano prije više od mjesec dana, održava kao protuteža prosvjedu na Trgu bana Jelačića, Đakić je istaknuo da ne podupiru prosvjed na Trgu "jer ga organiziraju oni koji se služe govorom mržnje i prijetnjama, čime su braniteljsku populaciju stavili na stup srama". Zveckati oružjem ili prijetiti lomljenjem kičme u demokratskom društvu nije potrebno, rekao je Đakić.

Sloga, zajedništvo i dostojanstvo bili su na skupu u Policijskoj akademiji najspominjaniji pojmovi. Jer demontaža dostojanstva Domovinskog rata, rečeno je, počela je za koalicijske vlasti. Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm ustvrdio je da okupljeni u Policijskoj akademiji predstavljaju dvije trećine braniteljske populacije.

– Nismo za zveckanje oružjem, ali nismo ni poslušnici – naglasio je Klemm.

Predsjednik Udruge zatočenih i nestalih branitelja Ivan Pšenica rekao da je da je slučaj Tihomira Purde svim braniteljima prelio čašu strpljenja.

– Branitelji okupljeni na Trgu naši su prijatelji i ne mogu vjerovati da bi netko od njih pucao u Vladu – rekao je Pšenica.

Predsjednik Udruge stopostotnih invalida Đuro Glogoški izdvojio je da smo jedina zemlja u svijetu u kojoj se u parlamentu odluke o braniteljima i njihovim obiteljima ne donose konsenzusom.

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku