Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đacima ravnateljica i pedagoginja morale ustupati svoje urede

Dogradnja i opremanje četiriju učionica Ekonomske škole stajat će 3,5 milijuna kuna, a riječ je o najvećem projektu iz školstva u županiji u 2011.
01. veljače 2011. u 16:37 0 komentara 1 prikaza
skola

Nedostatak prostora za održavanje nastave već gotovo dva desetljeća najveći je problem Ekonomske škole u Požegi. Uz uvođenje nultih satova te subotnje nastave, kao i “posudbom” dviju učionica od susjedne Tehničke škole uspijevali su koliko-toliko rješavati problem nedostatka učionica. Do početka iduće školske godine taj problem ipak bi se trebao ublažiti.

– Ovaj tjedan treba početi dogradnja četiri nove učionice. Godinama smo Ministarstvo i svog osnivača Požeško-slavonsku županiju upozoravali na taj problem. Kada se prije šest godina pojavila mogućnost da se kao škola javimo na natječaj dogradnje škole, mi smo počeli s izradom projekta koji smo zajedno sa županijom aplicirali Ministarstvu. Sada smo dočekali da se to i realizira – objasnila je prof. Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole.

Dogradnja četiriju učionica te njihovo opremanje stajat će oko 3,5 milijuna kuna koji su osigurani iz zajma Svjetske banke i državnog proračuna.

– Ovo je najveći projekt iz područja školstva koji će se realizirati u ovoj godinu na području Požeško-slavonske županije – istaknuo je dožupan Ferdinand Troha. Iako će četiri nove učionice olakšati organizaciju rada to ipak, dodaje ravnateljica, neće utjecati na smanjenje radnog tjedna.

– Uz nove učionice bit će nam samo lakše organizirati dodatnu, dopunsku nastavu, izbornu i fakultativnu nastavu te izvannastavne aktivnosti koje sada izvodimo uz otežane uvjete, ponekad i navečer. Učenici su do sada redovno koristili i moj i ured pedagoginja u pripremama za natjecanja. Na galeriji ćemo dobiti i novu zbornicu koja nam je također prijeko potrebna jer sada imamo situaciju da ponekad svi profesori ne mogu sjesti – objašnjava ravnateljica.      

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.