Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUVJETNA NASTAVA Svake godine obećaje se obnova

Đaci u školama bez pitke vode i sa zahodima u dvorištu!

09.02.2009.
u 18:06

Nevjerojatno je da u današnje vrijeme učenici u školi nemaju pitku vodu, da su zahodi izvan zgrade i bez vode, a da ne govorim o starim podovima, stolariji kroz koju puše... Mi roditelji, smo već razmišljali da pozovemo sanitarnog inspektora, sigurni smo da bi zatvorio školu.

Bio sam i u matičnoj školi i u županiji, i samo sam dobio prazna obećanja – kazao je Josip Baltić, otac osnovnoškolca iz područne škole OŠ Fra Kaje Adžića u Rakitovici.

Tko je sve kriv
Ta je škola jedna od šest u kojima su neprimjereni uvjeti za održavanje nastave na što roditelji godinama upozoravaju, a posljednje obećanje o obnovi dobili su prije više od godinu i pol dana. U ljeto 2007. saborski zastupnik Franjo Lucić obećao je obnovu škola s 3,4 milijuna kuna iz državnoga proračuna i Svjetske banke.

Kroz program pomoći školama trebalo je dograditi četiri učionice Ekonomske škole u Požegi, što stoji tri milijuna kuna i napraviti centralno grijanje u područnoj školi Badljevina, za što je potrebno 100.000 kuna, no radovi nikad nisu počeli.– Za sve su krivi nesposobnjakovići u županiji koji su se rugali kada sam pričao da je novac osiguran. Kasnije, kada je to ponovio i državni tajnik iz Ministarstva obrazovanja, počeli su raditi projekte.

Da su ih odmah napravili, novac bi već bio iskorišten – kazao je F. Lucić. Projekte je u svibnju prošle godine prva napravila OŠ Braće Radića iz Pakraca za područnu školu u Badljevini dok je pleternička škola, troškovnik u ministarstvo poslala krajem godine. Ekonomska škola zasad ima samo lokacijsku dozvolu, a s projektima se, kaže ravnateljica Marinka Parac, kasni zbog rješavanja imovinskih odnosa.

Žao im je
– Za sve projekte smo osigurali novac. Potpisan je i sporazum s ministarstvom o sufinanciranju. Žao nam je što se s poslom kasni. Bitno je da program sa Svjetskom bankom neće propasti jer je realizacija predviđena do 2010. – kaže dožupan za društvene djelatnosti Ivan Peić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije